top of page

Președintele CJ Hunedoara susține revenirea Termocentralei Mintia în Sistemul Energetic Național

Susțin revenirea Termocentralei Mintia în Sistemul Energetic Național! Împreună cu echipa de conducere a Consiliului Județean Hunedoara voi sprijini toate demersurile legate de reconstrucția termocentralei și crearea de noi locuri de muncă în cadrul acestui obiectiv strategic!

Astăzi, am avut o întâlnire cu reprezentanții companiei Mass Global Energy Rom parte a Mass Group Holding, investitorii care au achiziționat recent Termocentrala Mintia.

Discuțiile s-au axat pe viitorul termocentralei și pe intențiile noilor proprietari legate de modernizarea acestui obiectiv în vederea reintegrării sale în sistemul energetic național.

Termocentrala Mintia a fost Steaua de pe Mureș. Astăzi este o stea apusă. Dar nu are rost să mai privim în trecut, acum trebuie să ne gândim la cum va arăta viitorul termocentralei. Oamenii care au lucrat aici sunt bine pregătiți profesional și este vital să-i readucem în câmpul muncii. În scurtă vreme, cel puțin un grup energetic poate deveni funcțional după reconversia pe gaz. Pentru investitor înseamnă bani din vânzarea energiei, iar pentru județul Hunedoara înseamnă producție și locuri de muncă.

Îi felicit pe investitori pentru achiziția făcută și pentru intenția de a crea, pentru început, 600 de locuri de muncă și îi asigur de tot sprijinul meu și al instituției pe care o conduc. Întâlnirea de astăzi a fost, cred, benefică pentru ambele părți. Așa cum am precizat și în cadrul întâlnirii cu investitorii, în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara NU voi semna niciodată o autorizație de demolare la Mintia înainte de a semna autorizația de construire pentru noile investiții care se vor realiza aici!

Consiliul Județean Hunedoara va asigura tot sprijinul necesar în conformitate cu legea, dar așteptăm în schimb ca investitorul să-și țină promisiunea de a demara lucrările necesare pentru a produce cât mai repede energie electrică.


A declarat Laurențiu NISTOR, Președintele CJ Hunedoara.
1.873 afișări0 comentarii

Commentaires


bottom of page