top of page

Președintele TSD Hunedoara, Alin Țambă, mesaj pentru Vetuța Stănescu: „PSD nu «racolează» primari, ci le deschide ușa celor care, umiliți, jigniți și ignorați, aleg să vă părăsească”

După trei zile de la plecarea din PNL spre PSD a primarului comunei Ilia, Marius Omotă, președintele liberalilor hunedoreni, Vetuța Stănescu, a avut, în sfârșit, o reacție publică. Așa cum era de așteptat, președinta PNL aruncă vina pe social-democrați, fără să facă o analiză în interiorul partidului, pentru a vedea care sunt cauzele pentru care tot mai mulți primari se îndreaptă înspre PSD. Trei primari de comune mari, respectiv cei de la Pui, Crișcior și Ilia, au anunțat public că vor candida de la PSD, lăsând în urmă partidul pe care l-au reprezentat ani la rând. Și asta este doar începutul, pentru că se anunță, în perioada următoare, o și mai mare lovitură pentru PNL: alți primari liberali își vor anunța oficial susținerea pentru președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.


Mesajul Vetuței Stănescu, un fel de… atacă, ca să nu fi atacat!


Aflată sub maximă presiune, președinte liberalilor hunedoreni, Vetuța Stănescu, a transmis astăzi un mesaj pe contul acesteia de socializare, în care atacă reprezentanții CJ Hunedoara. Și cum Consiliul Județean Hunedoara este condus de Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, adică partidul înspre care au mers cei trei primari foști liberali – de acum -, în mesaj se pomenește de două ori faptul că Laurențiu Nistor și Costel Avram ar racola edili.

Numai că, primarii care au părăsit PNL au făcut-o asumat, din cauza unei lipse de implicare în rezolvarea problemelor comunității din partea conducerii liberale din județul Hunedoara.


„În timp ce județul Hunedoara este într-o mare groapă și se depopulează pe zi ce trece, în timp ce locuitorii acestui județ adorm cu lacrimile pe obraji de dorul sfâșietor al copiilor și nepoților lor, președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor, secondat de administratorul Costel Avram mimează un joc de glezne la marginea terenului de joc în timp ce își îndestulează doar propriile interese.
Îi mint cu nonșalanță pe oameni și încearcă să racoleze primarii altor partide politice cu false promisiuni, pentru că de realizări din păcate nu sunt în stare, și asta doar pentru a-și alimenta orgoliul de stăpâni absoluți.
Nistor și Avram iau primarii la bucată, promițând reabilitări de drumuri, pe care mai apoi le abandonează, așa cum au făcut și cu cel din comuna Bunila, sume de bani dirijate discreționar în funcție de propriile lor interese. Dispun după bunul plac de bugetul județului, pe care îl consideră propria avuție și singurul dicton după care se ghidează este: ”După noi, potopul!”.
Jupânul Laurențiu Nistor și ”mandatarul” lui Costel Avram vorbesc despre ”ofensivă culturală”, orchestrează ”dansul lebedelor sfioase” în timp ce îi obligă pe șefii de la descentralizate să aloce sume amețitoare în bugetele lor pentru imaginea publică a celor doi nefaști conducători ai administrației publice județene. Și-au luat județul pe persoană fizică, l-au acaparat și au impresia că dacă și-au mascat pe numele unor apropiați firmele, afacerile și averile imense făcute din banii noștri, ai hunedorenilor, s-au pus la adăpost!Nu domnilor, știm toți cum v-ați făcut averile. Vedem toți cum NU vă preocupați de problemele oamenilor de care ați uitat, știm care vă sunt preocupările și știm de ce sunteți așa de disperați. Simțiți că vi se clatină dinastia construită pe minciună, iar sfârșitul imperiului vostru este aproape”, a spus Vetuța  Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

„PSD nu «racolează» primari, ci le deschide ușa celor care, umiliți, jigniți și ignorați, aleg să vă părăsească”


Președintele Tineretului Social-Democrat, Alin Țambă, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, a fost cel care i-a dat replica Vetuței Stănescu. Acesta spune că PSD nu racolează primari, „ci le deschide ușa celor care, umiliți, jigniți și ignorați”, aleg să părăsească PNL. Alin Țambă a acuzat-o pe președinta liberalilor de populism și ipocrizie, amintindu-i de realizările sale la Spitalul Județean de Urgență din Deva, al cărui director economic a fost.

„Mesaj adresat doamnei Vetuța StănescuDoamna Vetuța a reușit să ne demonstreze în doar câteva fraze agitate că minciuna a devenit un mod de lucru preferat în arsenalul ei. Bravo, doamnă Vetuța, pentru că ne-ai arătat că politica PNL încă nu s-a eliberat complet de „frumusețile” populismului și ipocriziei.Chiar dacă sunt tânăr, știu și eu, ca foarte mulți hunedoreni, că PNL, în cei 16 de ani irosiți în care a condus județul Hunedoara, și-a dat măsura competenței. La rândul dumneavoastră, ați făcut aceeași dovadă la finalul mandatului de director economic al Spitalului Județean de Urgență din Deva, când ați lăsat în urmă datorii de aproape 14 milioane de lei. Atât de bine ați gestionat activitatea unității medicale! Dacă doriți și alte dovezi ale competenței, vi le vom prezenta, PAS cu PAS.Știm că sunteți sub presiune, că primarii vă părăsesc și vă simțiți prinsă într-un carusel al nervilor. Dar trebuie să înțelegeți că PSD nu „racolează” primari, ci le deschide ușa celor care, umiliți, jigniți și ignorați, aleg să vă părăsească. După alegerile din această vară, și alți liberali vă vor spune „PA!”, dar cel care probabil va pleca, după eșecul în care vă vedeți învăluită, veți fi dumneavoastră. Savurați aceste momente în care sunteți (încă) președinte de filială…Vorbiți despre firme „mascate”, ca în filmele la care vă uitați seara, cu spioni, cu super-eroi… Vă referiți cumva la firmele de care se leagă niște nume cunoscute: Călin Marian, Lucian Heiuș sau Ovidiu Vlad, care au făcut sau fac afaceri cu statul, departe de ochii hunedorenilor? Dacă tot vă ard degetele, scrieți, dar scrieți bine despre colegii dumneavoastră.Nu ați câștigat nicio bătălie electorală. Nici dumneavoastră, nici Călin Marian care a pierdut alegerile pentru funcția de primar la Vața de Jos, acasă cum s-ar zice, în repetate rânduri. Ceva îmi spune că, în noaptea de Revelion nu veți avea motive să deschideți șampania. În schimb, veți trage linie și veți număra eșecurile. Și veți citi, și reciti demisia care a pus punct prezenței inutile a Vetuței Stănescu în politica hunedoreană. Probabil știa senatorul Potecă ceva, de v-a îndemnat să citiți a doua scrisoare…”, a spus președintele TSD Hunedoara, Alin Țambă.

54 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page