top of page

Premieră națională în județul Hunedoara


Vineri, la Lunca Cernii de Jos, Asociația Salvital Hunedoara a demarat proiectul pilot de telemedicină rurală și teleconsultații în județul Hunedoara. Este vorba despre un demers al cărui scop este verificarea stării de sănătate a populației prin consultații de tip ambulatoriu.


Asociația Salvital Hunedoara oferă, în premieră, servicii de telemedicină oamenilor care locuiesc în zone greu accesibile. Proiectul beneficiază de susținerea Consiliului Județean Hunedoara și de unul dintre cei mai renumiți medici din România, profesorul Dorel Săndesc.

Concret, în urma consultațiilor oferite populației, informațiile sunt transmise în timp real mai multor medici (în funcție de patologie) care fac recomandări, oferă scheme de tratament sau decid dacă investigațiile medicale trebuie continuate într-o clinică de specialitate.


"Suntem primul județ din România care demarează această activitate de telemedicină. Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, pe domnul Petru Mărginean, pe domnul doctor Ioan Demeter, personalul Asociației Salvital, și îi asigur de sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Faptul că administrația județeană susține acest proiect unic în România, demonstrează că suntem preocupați de sănătatea hunedorenilor", a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Caravana Asociației Salvital va ajunge în săptămânile următoare și în alte localități din județul Hunedoara.

Biroul de presă




328 afișări
bottom of page