top of page

Profanatorii cetăţilor dacice Blidaru şi Costeşti au fost prinşi.

Percheziţii la locuinţele unor bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de distrugere și efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

La data de 12.05.2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuinţele unor persoane din comuna Orăștioara de Sus. Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie şi privesc comiterea infracţiunilor de distrugere și efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în perioada aprilie-mai 2021, în situri arheologice monument istoric UNESCO (Cetatea Dacică Costești – Blidaru şi Cetatea Dacică Costești-Cetățuia), cei bănuiţi de comiterea acestor infracţiuni fiind doi bărbaţi din localitate (care ar fi creat anumite simboluri pe pietre din siturile arheologice menţionate).

Față de unul dintre cei bănuiţi de comiterea faptelor a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, al doilea bărbat urmând a fi cercetat în stare de libertate.

La activităţi au participat şi poliţiştii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.P.J. Hunedoara.

Sursa IPJ Hunedoara


foto: Adevarul.ro

40 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page