top of page

PS Gurie a murit de COVID-19, deși era vaccinat, confirmă Patriarhia Română

”Întrucât astăzi a apărut o știre falsă după plecarea din această viață a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, vă rog sa primiți această mică, dar necesară precizare:


Preasfințitul era vaccinat.


Din nefericire s-a infectat și a ajuns la spital intr-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun și nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

PS Gurie avea diabet, boală considerată comorbididate.


Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş. "A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş. Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile. Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Sursa: stiripesurse.ro

1.763 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page