top of page

PSD Hunedoara: De ce îi este frică PNL-ului de adevăr?

COMUNICAT DE PRESĂ


De ce îi este frică PNL-ului de adevăr?


Recent, Tribunalul București a admis în parte o contestație privind atribuirea contractului de salubrizare în zona 3 a județului Hunedoara. Deși hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, partenerii liberali de coaliție au transmis un comunicat de presă în care vorbesc destul de inexact despre „incompetență” și „greșelile PSD-ului”.


Apreciem preocuparea, însă nu și ipocrizia mascată în comunicate populiste al căror scop vădit este de a crea panică și neîncredere în rândul hunedorenilor. Ne este greu să înțelegem cum PSD se face „vinovat” pentru deciziile unei structuri asociative din care fac parte toți primarii din județ, inclusiv cei ai PNL...


Mai spun partenerii de coaliție că „liberalii vor cere și vor vota un calendar foarte strâns al elaborării documentelor necesare demarării licitațiilor”. Profund greșit și nelegal. Calendarul nu poate fi stabilit după voința politică a unora, ci strict cu respectarea termenelor prevăzute de lege. Sau, să înțelegem că, pentru PNL, legile sunt facultative?


Până se calmează partenerii liberali, care ar trebui să se preocupe și de buna funcționare a coaliției în județul Hunedoara, le reamintim că a trebuit să ajungă PSD la conducerea Consiliului Județean Hunedoara pentru ca, în 2017, proiectul care viza Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor să fie resuscitat și salvat. Cine ar fi fost vinovat dacă județul Hunedoara pierdea cele peste 55 de milioane de euro prin ratarea acestui proiect? Tot PSD?


„Audit neutru pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor” – aceasta este fraza care demască adevăratele intenții ale PNL: minciună și diversiune. Care bani s-au dus unde, stimați colegi? Ori nu ați înțeles speța, ori vă faceți că plouă!


Singurii bani ai hunedorenilor care „s-au dus”, sunt deocamdată corecțiile financiare plătite de Județul Hunedoara în urma implementării defectuoase de către administrația PNL a proiectului european de modernizare a drumului spre Sarmizegetusa Regia. Restul e istorie!


Întreabă prefectul liberal al județului Hunedoara din ce bani va plăti ADI Deșeuri amenda penală, dacă hotărârea va rămâne definitivă. O variantă foarte bună ar fi ca ADI Deșeuri să apeleze la calitățile domnului prefect care s-a dovedit un bun specialist în „a face rost de bani” pentru plata unor greșeli (bani europeni pierduți) în proiecte implementate de PNL, așa cum a obținut recent cele 5,8 milioane de lei împotriva legii!

Nici PSD nu este de acord ca cetățenii să plătească dacă au fost comise greșeli. Vinovații trebuie să plătească.


Știm că rezultatele sondajelor de opinie pe care le comandați în județ vă dau frisoane, dar asta nu vă dreptul nici dumneavoastră, domnule prefect, nici PNL Hunedoara, să dezinformați.


Care a fost preocuparea PNL pentru a salva de la închidere Termocentrala Mintia și minele din Valea Jiului? Tot prin vreo hotărâre de guvern voiați să mascați incompetența?


Adevărul trebuie spus până la capăt. Dacă nu înțelegeți, vă invităm la o conferință de presă comună unde vă veți lumina.Biroul de presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara
113 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page