top of page

Război în USR Hunedoara. Se cer demisii

Uniunea Salvați România, filiala județeană Hunedoara, a luat act de sesizările adresate de mai mulți membri ai filialei Deva în legătură cu acțiunile contrare valorilor și principiilor USR, precum și intereselor cetățenilor ale consilierului local Gabriel Nelu Ilieș, fost viceprimar USR al municipiului Deva.


În repetate rânduri, acesta s-a poziționat contrar opiniilor discutate în cadrul filialei, a votat împotriva proiectelor sau amendamentelor depuse de celălalt consilier USR Deva sau a votat pentru proiecte în privința cărora se hotărâse vot împotrivă sau abținere, dat fiind că nu reprezentau echitabil interesele comunității.


Pentru astfel de manifestări și poziționări contrare echipei USR și deciziilor comune ale acesteia, domnul Gabriel Ilieș a fost în trecut sancționat cu avertisment scris. Decizia s-a bazat pe statutul USR, care prevede expres, printre alte îndatoriri, ca membrii partidului să nu întreprindă acțiuni în contradicție cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziție publice, interesele legitime ale USR și ale membrilor săi.


În ciuda sacționării cu avertisment scris, domnul Gabriel Ilieș a continuat să manifeste același tip de comportament, nerespectând interesele comunității și aducând prejudicii obiectivelor susținute de USR. Acțiunile sale au fost semnalate de mai mulți membri ai echipei și supuse atenției Biroului Județean, iar domnului Gabriel Ilieș i-a fost solicitată demisia din funcția de consilier local.


În condițiile în care domnul Gabriel Ilieș a refuzat să revină cu un răspuns sau să își prezinte demisia din funcția de consilier local, o poziție obținută pe lista USR la alegerile din toamna anului 2020, Biroul Județean Hunedoara va discuta și analiza sesizările în prima ședință și va dispune aplicarea sancțiunilor care se impun.


424 afișări0 comentarii

Commentaires


bottom of page