top of page

Radu Barb: Stop propagandei electorale ieftine cu monumentele și evenimentele județului!

Stop propagandei electorale ieftine cu monumentele și evenimentele județului!

Președintele AUR Hunedoara, Tiberiu Claudiu Barstan, este mai nou un împătimit politruc, comentator, turist, patriot, propagandist, dar mai ales moralist când vine vorba de monumentele și evenimentele din județul Hunedoara!

Omul apare fluturând un steag și explică scris și, uneori, vorbit pe pagina social media personală cum stă treaba. Marea problemă este faptul că nu știe ce spune, iar acest lucru se vede când încurcă instituțiile care administrează monumentele, nu respectă regulamentele de vizitare și face afirmații neadevărate, de exemplu: „în această zonă, am observat mizerie, iarbă necosită și un singur coș de gunoi. Lipsesc panourile de informare și indicatoarele turistice”. În realitate, la Sarmizegetusa Regia (că despre acest sit UNESCO este vorba) lucrurile stau astfel: există 13 coșuri de gunoi, inclusiv tomberoane, 12 panouri informative, 42 de băncuțe și iarba este cosită! Mai mult, omul aduce acuzații grave susținând neîntemeiat, din nou, că flyerele ar trebui să fie gratuite, fiind făcute din bani europeni! În realitate, aceste materiale sunt realizate din banii CJ Hunedoara și se vând în mod absolut legal la ghișeul de intrare!

În goana după senzațional, mai și dezinformează, pentru că habar nu are de unde să-și ia informațiile corecte, și furnizează date eronate privind numărul de sosiri (110.289) în județul Hunedoara, când în realitate cifra se apropie de 500.000. Spre știința sa, doar la Straja au fost înregistrate aproape 200.000 de sosiri în anul 2022, acestea fiind date primite de la autoritățile locale. Dar pentru a manipula se pare că totul este permis!

Un alt exemplu concludent este clipul de pe pagina președintelui AUR Hunedoara și intitulat „Discovery Hunedoara” realizat cu fotografii FURATE!

Da, este vorba despre un colaj foto care ne arată că „Hunedoara este Cel mai frumos județ din România”. Doar că există o problemă și în acest caz! O parte dintre fotografii sunt făcute de mine (pot dovedi acest fapt) și nu mi-am dat acordul ca ele să fie folosite!

Într-o altă postare, Barstan acuză instituțiile Consiliului Județean Hunedoara că organizează evenimente mediocre, care nu aduc valoare turismului hunedorean, dar după puțin timp se fotografiază și filmează alături de diverși politruci la Dac Fest, scriind pe pagina personală: „Acțiunea de teren Vara Românilor alături de deputatul Daniel Gheba și DAC FEST-ul/Măgura Uroiului au reîntregit o zi minunată”. La fel s-a întâmplat și în cazul festivalului Opera Nights de la Orăștie, unde ce să vezi: „Inaugurarea sediului AUR a coincis cu prima seară a festivalului "Opera Nights", cu un spectacol feeric - Traviata de Verdi”! Serios?

Nu comentez aici detalii legate de subproducțiile propagandistice sau de modul de adresare sau de jigniri, pentru acestea există instituții abilitate care vor fi sesizate, dar trebuie să fac o comparație între producția „Discovery Hunedoara” a lui Barstan și Discover Hunedoara, pagina oficială a județului Hunedoara, unde se reflectă diferența între cei care fac și cei care se prefac!

Revin cu detalii și explicații legate de activitatea de promovare și nu numai în curând, dar nu închei înainte de a-l informa pe Barstan că forma corectă este flyer și nu „flayer”, așa cum scrie el! Cam jenant pentru cineva care se pricepe la turism! Nu?


Radu Barb, Director General DGAMPT Hunedoara.66 afișări
bottom of page