top of page

Reacție cu efect întârziat

În sfârșit, primarul Devei, Florin Oancea, pare că s-a trezit la realitate. A avut nevoie de vreo trei ani și ceva de mandat să-și dea seama că la școlile și grădinițele din oraș trebuie montate centrale termice proprii. A întârziat însă nepermis de mult cu această măsură și a fost nevoie ca, în plină iarnă, termocentrala Mintia să își înceteze brusc activitatea din lipsă de cărbune, ca să ia o decizie constructivă.


Anul trecut au fost suficiente semnale, suficiente întreruperi de acest gen, dar cine să le ia în seamă. Era an electoral, banii trebuiau direcționați înspre investiții care să ia ochii devenilor și în campanii de imagine. Pentru că, nu-i așa, copiii nu votează! Ba mai mult, primarul a preferat să plătească subvenția consistentă pentru energia termică livrată de Mintia și să se laude de fiecare cu această ”realizare”!


Acum, când s-a văzut nevoit să trimită elevii acasă, să facă din nou ore online, edilul nostru și-a dat seama că poate pune centrale în școli. A găsit și banii necesari și prezintă proiectul ca pe o mare realizare! Sperăm că nu va face lucrarea cu aceeași firmă cu care a modernizat toaleta publică din zona Ulpia. Nu de alta, dar nu ne-am dori ca din cauza nepriceperii unora, elevii să înghețe de frig în clase și în iarna viitoare.


Acum așteptăm să vedem ce soluție de încălzire va găsi primarul Oancea pentru cele 4000 de apartamente din oraș încă branșate la rețeaua centralizată de termoficare. Totuși, e și interesul primăriei să se implice în rezolvarea acestei probleme cu care se confruntă o parte a locuitorilor orașului, plătitori și ei de taxe și impozite!


412 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page