top of page

Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă – 12 mai 2023

Sute de hunedoreni și zeci de angajatori au participat la bursa generală a locurilor de muncă


La finalul Bursei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara a raportat următoarele rezultate:

Au fost contactaţi un număr de 149 angajatori în vederea participării la bursă şi au participat efectiv un număr de 68 agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 519 de posturi, repartizate pe localităţi după cum urmează:

Localitate

Ofertă de locuri de muncă

Deva - 198

Petroşani - 76


Orăștie - 245


Repartizarea pe localităţi a celor 520 de hunedoreni participanţi la bursă a fost următoarea:

Localitate

Persoane participante

Deva - 210


Petroşani - 248


Orăștie - 62


Au fost selectate 99 persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 16 persoane, situaţia angajărilor prezentându-se astfel:

Localitate

Persoane încadrate pe loc

Deva - 12


Petroşani - 4


Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.


„La inițiativa noastră, a AJOFM Hunedoara, în județ, anul acesta, am avut Bursa Mărțișorului, în perioada 1-3 martie, am avut în data de 20 aprilie o bursă a locurilor de muncă, destinată proiectului SICO HD. Deci, iată că activitatea noastră este una complexă și destul de stufoasă. 280 de persoane s-au încadrat în muncă, în urma evenimentelor organizate în luna martie și aprilie. În acest moment, avem înregistrați un număr de aproximativ 6.300 de șomeri. Din punct de vedere a structurii, din toată această bază de date, 6 % sunt șomeri cu studii superioare. Ceea ce înseamnă că ne concentrăm toate forțele și activitățile pentru cursuri de formare profesională. Avem șomeri care sunt greu ocupabili, care provin din meserii care nu se mai găsesc pe piața forței de muncă sau au o vârstă la care e mai greu să își găsească un loc de muncă ori locuiesc într-o zonă de unde mai greu pot să vină să lucreze. Prin cursurile pe care noi încercăm să le oferim, prin măsurile active pe care le oferim angajatorilor încercăm să integrăm pe piața forței de muncă și aceste persoane”, spune directorul AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța.



Comunicat presa - Rezultatele Bursei generale a locurilor de munca - 12.05.2023
.docx
Download DOCX • 138KB

48 afișări
bottom of page