top of page

România a intrat oficial în Starea de Austeritate!


Guvernul aruncă țara-n starea de austeritate, după starea de urgență și cea de alertă.


INS a anunțat oficial intrarea în austeritate. În aprilie, puterea de cumpărare a scăzut pentru prima dată (-5%) în ultimul deceniu, comparativ cu luna similară a anul trecut. Iar puterea de cumpărare corespunzătoare salariului mediu a scăzut la 96,3%, în aprilie, față de martie.

Tandemul Iohanis-Orban se dovedește la fel de nociv ca Băsescu – Boc, austeritate atunci, austeritate acum, tăiere de salarii și pensii atunci, se întâmplă și acum, salariați aruncați pe drumuri și somaj record atunci, la fel și acum!


Nivelul de trai e lovit puternic și scade continuu iar tendința se menține, trei români din 10 câștigă mai puțin cu 30%, față de perioada anterioară pandemiei. Prețurile cresc și e dramatic că în plină vară cea mai mare scumpire e la produsele alimentare de strictă necesitate, fapt care afectează cel mai mult populația cu venituri mici și medii.


Scumpiri consemnate de INS; fructe proaspete + 24%, cartofi + 20%, fasole + 11%!

Prognozele sunt sumbre.Un studiu recent arată că angajatorii din România anticipează concedieri masive în următoarele luni; 22% au în plan reduceri de personal, cifra de afaceri din industrie s-a prăbușit fiind mai mică cu 40% față de anul trecut chiar și comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 43% față de anul trecut!

Guvernul continuă mascarada și sunt aproape două săptămâni de când Orban și Cîțu se angajau să prezinte programul de redresare economică. NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC!

Ba mai mult, parcă în bătaie de joc, Orban anunța din nou că guvernul său continuă lucreze la faimosul plan.

Până vin liberalii cu planul, dacă vor veni vreodată, praful și pulberea se alege de tot. Exact ca-n zicala sinistră ” operația a reușit, pacientul e mort”.

Sursa foto: soas.ac.uk

293 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page