top of page

”România lucrului bine făcut„ înseamnă și îngroparea județului Hunedoara

În acest an și jumătate de guvernare a coaliției PNL, USR PLUS și UDMR am avut parte doar de vizite ale liderilor acestora în teritoriu în scop electoral. În acest an am aflat cu toții ca alocațiile nu se măresc, că pensiile sunt înghețate, salariile sunt plafonate și că nu există măsuri concrete pentru susținerea mediului de afaceri. Totodată, am aflat de la ministrul muncii că aproximativ 1 milion de români din diaspora, s-au întors în ultimul an în România. Pentru aceștia nu a fost luată nicio măsură pentru a-i încuraja să rămână aici, acasă. Aceeași inconsistență a deciziilor o regăsim și în cazul ministrului educației, care ignoră posibilitatea de a-i susține pe copiii recent întorși în țară să se integreze în sistemul de educație.


Și asta nu este tot! Aflăm din presă că, Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost transformat de coaliția de guvernare în programul național al celor puțini și norocoși, al primarilor județelor care susțin actualul Guvern. Nu este drept, nu este cinstit ceea ce se întâmplă. De ce acest Executiv alege să îi pedepsească pe cetățenii acestei țări?


În acest puzzle al apocalipsei care aparține actualului Guvern, județul Hunedoara bate pasul pe loc. Cu puțin timp în urmă, minerii s-au văzut nevoiți să stea blocați în subteran să protesteze pentru a-și primi drepturile salariale. Din partea guvernanților, nicio reacție! Nimeni, dar absolut nimeni nu a venit în județ să îi asculte. Cât despre viitorul Termocentralei Mintia, ieri am aflat de la tribuna Camerei Deputaților că se dorește vânzarea ei. Guvernanți, de ce vreți să vindeți România? Ce să mai vorbim despre CFR Marfă. Se cunoaște deja că peste 100 de oameni, numai din județul Hunedoara, vor rămâne fără loc de muncă.


Știu că printre colegii parlamentari care susțin această coaliție de dreapta există și oameni cu frică de Dumnezeu, oameni care i-au reprezentat pe români. PSD, așa cum a afirmat președintele partidului, Marcel Ciolacu, va depune o moțiune de cenzură. Sper să facem front comun și să răspundem dorinței poporului, să trimitem acasă acest Guvern care a demonstrat deja de nenumărate ori că nu își iubește țara.

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ1.432 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page