top of page

România dezbinată de criză și politicieni!


Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informații în criză. Și mai mulți – 62% - și-au pierdut încrederea în instituțiile statului. Sunt ultimele date relevate de un studiu IRES, și relevă faptul că oamenii au văzut și au înțeles adevărul, nu minciunile și omisiunile guvernului Iohannis-Boc! Acum pentru cei mai mulți este evident că Guvernul Orban refuză testarea masivă, pentru a se ascunde gravitatea răspândirii epidemiei și că faptul că a acționat prost; chiar și așa, România este lider regional în clasamentul morților de COVID, că se raportează doar morții de COVID din spitale și că nimeni nu știe, cu adevărat, numărul victimelor. Iohannis și guvernul său au închis lumea în case, în toată țara, și au dat amenzi cu nemiluita în loc să ia măsuri eficiente, cu cap, care să prevină și să vizeze focarele de infecție. Guvernul PNL a eșuat grav în carantinarea obligatorie a sutelor de mii români intrați în țară din focare de infecției. Medicii au fost lăsați mult timp fără apărare în fața virusului.



Mai mult, deciziile, în starea de urgență, în loc să fie luate de specialiști au fost luate tot de politicieni! Societățile au fost lăsate de izbește; guvernul liberal a profitat de pandemie pentru a abuza de încrederea acordată prin decizii neconstituționale, prin achiziții netrasparente, prin demiteri și angajări arbitrare, în beneficiul politrucilor săi, adesea fără nicio calificare ori competență pentru respectiva funție publică !


Toate aceste lucruri, plus multe alte improvizații specifice modului haotic de acțiune al guvernului, în timpul epidemiei, au decrebilizat instituțiile statului.

România, în loc să iasă mai unită, iese mai dezbinată și mult mai slăbită din pandemie, nu doar economic ci și instituțional.


Sursa foto: ebihoreanul.ro

73 afișări0 comentarii
bottom of page