top of page

S-a semnat contractul de execuție pentru modernizare UPU Deva

Am semnat, astăzi, contractul pentru Execuția de lucrări la obiectivul ”Modernizare, extindere și dotare – Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva”, un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.


Este un pas înainte pentru modernizarea UPU Deva, care avea nevoie de o reconfigurare și extindere a spațiului, în condițiile în care adresabilitatea pacienților este în creștere. Am încredere în seriozitatea și priceperea constructorului Valnel Construct SRL că va face lucrări de calitate, astfel încât, la final, pacienții și personalul medical să se bucure de o Unitate de Primiri Urgențe la cele mai înalte standarde.


Am recomandat constructorului să grăbescă lucrările, fără a face rabat de la calitate, deoarece UPU Dev resimte din plin presiunea creată de contextul pandemic în care ne aflăm. De asemenea, disconfortul resimțit de personalul medical și de pacienții care vin la UPU Deva trebuie să fie redus cât mai mult cu putință de existența șantierului.

Lucrările care vor fi executate vizează reorganizarea și funcționalizarea UPU Deva, astfel încât pacienții și personalul medical care deservește unitatea să beneficieze de spații și dotări la cele mai înalte standarde. Proiectul are în vedere recompartimentarea spațiilor existente, adaptarea instalațiilor interioare, realizarea de instalații noi pentru ventilații, extinderea UPU prin construirea unei clădiri cu parter și etaj, dotată cu două ascensoare, în exteriorul actualului spațiu, cu un corp de legătură cu clădirea existentă. La parter vor funcționa spații de triaj, decontaminare, resuscitare, gipsare, operații, consultații, zonă de așteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de legătură și spații de circulație.


Termenul de realizare a modernizării și extinderii UPU Deva este de 15 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului de execuție se ridică la 7.757.597,80 lei (cu TVA inclus).

În paralel cu derularea lucrărilor de execuție, Consiliul Județean Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de furnizare pentru dotarea cu echipamente medicale și mobilier specific medical a UPU SJU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1.400.000 lei.


Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara




63 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page