top of page

Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală complexă

Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală complexă: sistem de resuscitare și incubator, pentru compartimentul de terapie intensivă neonatală


Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, singura cu linie de gardă și cu compartiment de terapie intensivă neonatală din județul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe și prematuritate.


Donația a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă organizată miercuri, la sediul Consiliului Județean Hunedoara. Astfel, medicii vor avea la dispoziție un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre și 100 de senzori pentru acestea.

Rata mortalității infantile în județul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe țară și anume 7,3 la mia de copii născuți vii, față de 5,8.


“Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul nașterilor premature este în continuă creștere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt și pentru acest lucru vă mulțumim”, a declarat Dr. Stoica-Mariș Emil, Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităților, precum și a secțiilor de terapie neonatală și de pediatrie, în contextul crizei: “Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanțarea deficitară și de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenție este vitală atât în maternități, cât și în comunități și ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”.

În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile, au fost investiți aproximativ 6 milioane de Euro în dotarea a 100 de maternități, secții de nou-născuți și secții de pediatrie din toate județele țării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 100.000 de copii.


Echipamentele vor contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de personalul care își desfășoară activitatea în cadrul secției. Din păcate, rata mortalității infantile în județul Hunedoara este mai mare decât media națională, de aceea și noi, administrația județeană, vom depune toate eforturile pentru a asigura servicii medicale de calitate! Spitalul din Deva va avea una dintre cele mai moderne secții de Pediatrie din țară și o maternitate în care se va putea interveni rapid în cazurile cu patologii grave. Le mulțumim reprezentanților organizației Salvați Copiii pentru sprijin”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Biroul de presă
55 afișări

Comments


bottom of page