top of page

SCANDAL URIAȘ - Termocentrala Mintia trebuie oprită pentru a fi înlocuită în 2023.

SCANDAL URIAȘ - Termocentrala Mintia trebuie oprită pentru a fi înlocuită în 2023, de o alta, din Ungaria! Au fost făcute sesizări la SRI și DIICOT pentru a se semnala această situație!


Valea Jiului se află la minim istoric de producție de cărbune, 600 de tone, iar termocentrala de la Mintia are nevoie de 1700 tone pentru funcționare. Au fost făcute solicitări către guvern pentru suplimentarea necesarului din fondurile de rezervă, dar nu s-a primit niciun răspuns! Liderul de sindicat Cristian Iștoc consideră că nu se dorește rezolvarea problemei și că, până în 2023, statul român urmărește oprirea treptată a activității la termocentrala Mintia. Motivul? Peste 3 ani va intra în funcțiune centrala nucleară de 1250 MW construită la doar 300 de km de noi, în Ungaria. Odată pusă în funcțiune, această centrală va înlocui serviciile oferite de Mintia!

Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia a declarat că „au fost făcute sesizări până la SRI și DIICOT pe subiectul ăsta, pentru că noi avem informații că în 2023 o să intre în funcțiune în țara vecină, în Ungaria, la 300 km de mintia un grup energetic pe nucleară de 1250 de MW or noi avem 1275 MW puterea instalată, practic se înlocuiesc producătorii și se creează piața pentru cei de acolo!”

Cristian Iștoc acuză guvernul că asistă impasibil la situația creată, cu toate că membrii săi au fost informați prin adrese de situația în care se află Mintia. Ba mai mult, reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul județului Hunedoara, face jocuri politice și acuză conducerea sindicatului de lucruri care nu au nimic în comun cu activitatea acestuia!

La CEH sunt 4.300 de angajați, dintre care aproape 600 lucrează la Mintia, iar în municipiul Deva sunt branșate la rețeaua centralizată de termoficare peste 4.500 de locuințe. Locuințe care, în acest moment, în plină pandemie, au rămas fără apă caldă!

Sursa foto: glasul-hd.ro

4.668 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page