top of page

Schimbări importante în programul pentru fotovoltaice. Tanczos Barna: „suntem pe drumul cel bun”

Tanczos Barna a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre programul pentru panourile fotovoltaice. Ministrul a spus că acesta a fost blocat jumătate de an pentru că „AFM n-a avut capacitatea instituțională să pornească evaluările”, dar acum „suntem pe drumul cel bun”.


„Reducem birocrația și va funcționa în principiu pe modelul «Rabla electrocasnice»”, unde fiecare beneficiar se va înscrie în sistemul informatic și după aceea va merge la o companie atestată care poate să instaleze panourile fotovoltaice. „E o schimbare de ordine în procesul de evaluare” a spus ministrul. „Externalizăm preluarea dosarelor și evaluarea, o să meargă mult mai repede”, a precizat Tanczos Barna.

Cătălin Nunu, jurnalist Digi24: Panouri fotovoltaice, există un program pe această direcție, cu ceva blocaje, blocat în continuare acel program?

Tanczos Barna, Ministrul Mediului: Programul a fost blocat jumătate de an complet, pentru că AFM n-a avut capacitatea instituțională să pornească evaluările, acum aș putea să zic că suntem pe drumul cel bun, avem peste 12.000 de dosare evaluate, aprobate, din cele 45.000. Ne apropiem de un număr de 10.000 de dosare pe lună. Acum două săptămâni au fost externalizate 10.000 de dosare la o companie privată, după o achiziție publică lungă, desfășurată la AFM. Deci cred că la sfârșitul lunii septembrie vom depăși 25, poate chiar 30.000 de dosare evaluate. Acest lucru va da o altă viteză procesului de evaluare/contractare.
219 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page