top of page

Se lucrează intens la modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Deva

Se lucrează intens la modernizarea #SJU #Deva


Consiliul Județean Hunedoara, în calitate de administrator al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, urmărește ritmul de derulare a lucrărilor în cadrul proiectului de reparații capitale pentru care asigură și cofinanțarea necesară.

La finalul acestei luni, lucrările de modernizare se concentrează pe sectoarele secțiilor de Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie și Ortopedie. Miercuri, zeci de constructori lucrau pentru a menține în grafic ritmul lucrărilor.

Cel mai avansat progres fizic se înregistrează la secțiile de Pediatrie și Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, între 70 și 85%. Noua secție de Pediatrie a fost gândită în așa fel încât să asigure spații de tratament diferențiate pe categorii de vârste, spații de socializare, dar și paturi pentru părinți. De asemenea, secția de Neonatologie va beneficia un spațiu generos pentru amenajarea terapiei intensive. De asemenea, sunt aproape de final și lucrările de construcție a scării de incendiu.


„Noua terapie intensivă pentru nou-născuți va beneficia de un spațiu mult mai generos, deci de condiții mult mai bune pentru tratarea micuților, dar și de dotări corespunzătoare”, a declarat dr. Emil Stoica Mariș, managerul SJU Deva.


„Am insistat foarte mult pentru ca SJU Deva să aibă o secție de Pediatrie modernă, suficient de spațioasă, primitoare, astfel încât copiii să fie tratați în condițiile cele mai bune. Este un proiect de suflet la finalul căruia sunt convins că Spitalul Județean de Urgență din Deva va fi una dintre cele mai moderne unități medicale din vestul României”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul de reparații capitale la SJU Deva, în valoare de peste 100 de milioane de lei, a fost demarat în anul 2009, iar de atunci unitatea medicală se transformă de la an la an într-un spital modern, dotat și compartimentat după cele mai înalte standarde medicale, respectând cele mai mari exigențe.

387 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page