Secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în vizită în județul Hunedoara

Întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Peter Janos Makkai


O delegație a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, condusă de secretarul de stat Peter Janos Makkai, s-a întâlnit la sediul Consiliului Județean Hunedoara cu vicepreședintele Ion Bădin. La discuții a luat parte și doamna Geanina Ianc, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, instituție subordonată CJ Hunedoara. La întâlnire a fost prezent și viceprimarul Municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan.


Discuțiile au vizat aspecte prevăzute de Legea 292 a asistenței sociale și s-au concretizat cu o serie de recomandări venite din partea reprezentantului Ministerului Muncii.

Secretarul de stat Peter Janos Makkai a abordat problema asistenților sociali calificați care lipsesc din comunitate și a subliniat că este nevoie de sprijinul și implicarea primarilor din județ pentru atragerea de absolvenți specializați în sistem. Un alt subiect discutat a fost cel legat de îmbunătățirea serviciilor sociale adresate persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități care locuiesc, în principal, în mediul rural, prin implicarea activă a ONG-urilor care furnizează astfel de servicii.
188 afișări