top of page

Secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în vizită în județul Hunedoara

Întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Peter Janos Makkai


O delegație a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, condusă de secretarul de stat Peter Janos Makkai, s-a întâlnit la sediul Consiliului Județean Hunedoara cu vicepreședintele Ion Bădin. La discuții a luat parte și doamna Geanina Ianc, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, instituție subordonată CJ Hunedoara. La întâlnire a fost prezent și viceprimarul Municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan.


Discuțiile au vizat aspecte prevăzute de Legea 292 a asistenței sociale și s-au concretizat cu o serie de recomandări venite din partea reprezentantului Ministerului Muncii.

Secretarul de stat Peter Janos Makkai a abordat problema asistenților sociali calificați care lipsesc din comunitate și a subliniat că este nevoie de sprijinul și implicarea primarilor din județ pentru atragerea de absolvenți specializați în sistem. Un alt subiect discutat a fost cel legat de îmbunătățirea serviciilor sociale adresate persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități care locuiesc, în principal, în mediul rural, prin implicarea activă a ONG-urilor care furnizează astfel de servicii.




188 afișări
bottom of page