top of page

SINUCIDERE LA CONCEDIERILE COLECTIVE DE LA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA

Un angajat al Termocentralei Mintia și-a pus capăt zilelor. Bărbatul urma să fie concediat, în cadrul procesului de disponibilizare colectivă de la Complexul Energetic Hunedoara, scrie Ziar de Hunedoara. Președintele Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, Cristian Iștoc, a fost cel care a anunțat despre sinuciderea energeticianului, cu trei zile înainte de încetarea termenului de preaviz. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, locuia în comuna Bretea Mureșană. Miercuri seara, în 21 iulie, a vorbit cu un coleg de-al său, cu care a stabilit să vină să-l ia cu mașina de acasă pentru a-l duce la locul de muncă să semneze decizia de concediere. În noaptea dintre 21 spre 22 iulie, bărbatul și-a pus capăt zilelor, fără să lase un bilet de adio, în care să explice de ce a recurs la acest gest. Odată cu concedierea, energeticianul ar fi beneficiat de o primă de 9.000 de euro și plăți compensatorii pe o perioadă de doi ani. Colegii săi sunt șocați după aflarea veștii și nu își explică de ce M. C. a recurs la acest gest.

„MIERCURI, DE LA ORA 11.30, ANGAJAȚII SECȚIEI NOASTRE AU FOST PROGRAMAȚI SĂ SEMNEZE DECIZIILE DE ÎNCHIDERE A CONTRACTELOR DE MUNCĂ. AM FOST, AM SEMNAT ȘI, DUPĂ ACEEA, L-AM SUNAT PE MIHAI ȘI I-AM SPUS CĂ ȘI EL TREBUIE SĂ VINĂ SĂ SEMNEZE. M-AM OFERIT SĂ MĂ DUC DUPĂ EL CU MAȘINA SĂ-L ADUC LA MINTIA. MI-A ZIS CĂ NU VREA SĂ VINĂ MIERCURI. LA CARE EU I-AM ZIS «HAI, VINO, TE ROG, SĂ REZOLVI». LA CARE EL MI-A ZIS «NU, NU VIN ASTĂZI, CI MÂINE». ATUNCI, A RĂMAS CA JOI, LA 08:00, SĂ MERG LA BRETEA CA SĂ-L ADUC SĂ SEMNEZE HÂRTIILE, DUPĂ CARE SĂ-L DUC ÎNAPOI. MIERCURI SEARA L-AM SUNAT, DIN NOU. I-AM SPUS CĂ NU POT MERGE LA 08:00, CI PE LA 10:00. «DA, NICIO PROBLEMĂ ȘI VINERI PUTEM MERGE, NU-I BAI», A ZIS EL. LA CARE EU I-AM SPUS CĂ VINERI E ULTIMA ZI ȘI NU TREBUIE SĂ LĂSĂM PE ULTIMA SUTĂ DE METRI ȘI SĂ MERGEM JOI. AȘA A ȘI RĂMAS, CA EU SĂ MERG JOI DUPĂ EL LA BRETEA, APOI, SĂ-L DUC ACASĂ. DIMINEAȚĂ M-A SUNAT UN ALT COLEG ȘI MI-A SPUS CĂ A FĂCUT CEEA CE A FĂCUT…”, A DECLARAT G.B.. ACESTA A MAI SPUS CĂ NU ȘTIE DE CE FOSTUL SĂU COLEG S-A SINUCIS. BĂRBATUL NU AVEA PROBLEME FINANCIARE, MAI ALES CĂ, URMA SĂ BENEFICIEZE DE PRIMA DE CONCEDIERE DE 9.000 DE EURO. ÎN SEPTEMBRIE, DATORITĂ LEGII CARE PREVEDE REDUCEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE PENTRU ENERGETICIENI, AR FI PUTUT DEPUNE DOSARUL DE PENSIONARE.

Toți angajații Termocentralei Mintia se află în procedură de concediere colectivă, perioada preavizului urmând să se încheie în data de 26 iulie. Unitatea producătoare de energie a fost oprită din data de 5 mai, deoarece cărbunele livrat de la minele din Valea Jiului a fost direcționat către Termocentrala Paroșeni.

Sursa: Flux24


1.977 afișări
bottom of page