top of page

Situație tragi-comică în Petroșani. O parcare a fost construită în jurul a șapte morminte

O parcare pe care autoritățile din Petroșani o construiesc în aceste zile stârnește deja controverse printre localnici. În mijlocul ei au rămas șapte morminte, pe care nimeni nu și le dorește însă acolo. Reprezentanții primăriei spun că dacă ar fi făcut toate demersurile pentru strămutarea acestora, lucrările la parcare nu ar fi început nici anul viitor. Așa că au decis să amenajeze locul pe lângă cruci. Noua parcare cu 100 de locuri este amenajată în apropierea spitalului de Urgență din Petroșani. În mijlocul ei șoferii vor trece pe lângă cele șapte morminte care stârnesc tot felul de discuții.


„Jalnic, cum să fie parcare, foarte jalnic, cum de nu au găsit un alt loc pentru parcare. Ar fi trebuit să le mute. Trebuia în altă parte parcarea, cimitirul e cimitir și parcarea e parcare. Le-au combinat, nu e bine”, spune o localnică. În apropiere se află și un cimitir, iar cu ani în urmă un preot a permis ca șapte locuri de veci să fie amenajate în afara acestuia. Terenul este însă unul public, iar acum e transformat în parcare. Localnicii i-au găsit și un nume.


„La noi în țară se întâmplă orice, dar e frumos că are și o denumire. Unde în parcare? La morminte! Să știe lumea”, explică un localnic. „Așa ceva numai în România se poate întâmpla, nu știu cum au ajuns la ideea asta, să facă parcare acolo cu mormintele în mijloc. Dar, mă rog, o s-o țină minte șoferii!”, a spus un alt localnic.


Noua parcare este realizată deja în proporție de 90%. În următoarele zile va fi turnat și asfaltul, iar apoi va fi dată în folosință.
Sursa: stirile ProTv.ro

4.609 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page