top of page

Studenți de la Babeș-Bolyai, în vizită la deponeul ecologic de la Bârcea Mare

În această dimineață, un grup de studenți ai Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, au vizitat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Bârcea Mare.


Am primit cu multă bucurie invitația de a le vorbi tinerilor despre acest obiectiv și despre felul în care administrația județeană a implementat proiectul Sistem Integrat de Management al Deșeurilor.


CMID Bârcea Mare este cel mai mare din România, iar construcția și dotarea acestuia cu echipamentele necesare a costat 27 de milioane de euro. De asemenea, CMID Bârcea Mare se numără printre primele centre din România date în folosință (aprilie 2017). De atunci și până în prezent aici au intrat aproape jumătate de milion de tone de deșeuri.


Deși funcționează de mai bine de 5 ani, în contextul unei activități intense, vreau să remarc modul cu totul excepțional în care operatorul, SC Supercom SA, administrează acest centru.


Dincolo de procedeele tehnologice, cifre, cantități și statistici, acest centru este, de fapt, producător de speranță. Viitorul nostru, al județului Hunedoara, dar al întregii omeniri, depinde de modul în care ne comportăm astăzi față de mediul în care trăim. Însă, eforturile administrațiilor publice, ale operatorilor care trudesc pentru a-și onora obligațiile, vor fi prea neînsemnate dacă nu vom zidi în conștiința celor care vin în urma noastră deprinderile sănătoase de a produce cât mai puține deșeuri, de a colecta selectiv și recicla.
Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara
118 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page