top of page

Tonomatul lui Pușcaș minte. La Hațeg, minciuna se plimbă îmbrăcată în adevăr



Am citit recent, în spațiul online, un comentariu prin care consilierii locali Pro România și PSD de la Hațeg sunt acuzați că i-au lăsat fără cadouri și fără premii pe copii, de sărbători. Pentru că nu ne place să înghițim pe nemestecate, am căutat să aflăm ce s-a întâmplat de fapt.


Adevărul este la un click distanță


Documentele nu mint, asta ar trebui să știe atât primarul, cât și cei care îl consiliază sau care trudesc din greu la fardarea realității. Așadar, pe 26 octombrie, Consiliul Local Hațeg este convocat în ședință, iar la punctul 15 de pe ordinea de zi este înscris: „Proiect de hotărâre nr. 210/2023 privind aprobarea alocării din bugetul local a sumei 102.340 lei, pentru acţiunile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.”


Bunnn. Din titlu, nu se înțelege mare lucru, adică destinația exactă a acestor bani. În aceste condiții, am căutat proiectul de hotărâre și l-am găsit. Nici aici nu se regăsește vreo explicație și, totuși, proiectul ajunge la vot în ședință.


DOVADA!


Conform Procesului Verbal de ședință – document pe care nu l-a CONTESTAT nimeni și a FOST APROBAT (cu alte cuvinte, conținutul acestuia a fost însușit de consilierii locali), nici la prezentarea proiectului nu a fost explicată destinația banilor. Ba mai mult, s-a trecut la vot „ca prin brânză”. Este evident că, fără explicații, unii consilieri s-au abținut de la vot, nu au votat „împotrivă”. Abia după ce proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi, s-a trezit și primarul Adrian Pușcaș! Abia atunci și-a dat seama că era datoria lui să explice ce se întâmplă cu banii, dar votul fusese deja exercitat (legea e lege peste tot, chiar și la Hațeg).


Redăm mai jos dialogul halucinant, concluziile le trag cititorii. Cine minte, de fapt? Cine dezinformează?


Citiți și vă cruciți!


EXTRAS din Procesul Verbal al ședinței Consiliului Local Hațeg din data de 26.10.2023:


„La punctul cincisprezece din ordinea de zi, preşedintele de şedinţă dă cuvântul iniţiatorului proiectului de hotărâre, respectiv domnului primar, pentru a prezenta proiectul de hotărâre şi referatul de aprobare.


Domnul primar prezintă proiectul de hotărâre şi referatul de aprobare.

Domnul Crai Sorin Dorian, preşedinte de şedinţă solicită prezentarea raportului structurii de specialitate şi avizul comisiilor de specialitate ale consiliului local.

Domnul Georgeoni Ovidiu, prezintă raportul compartimentului de specialitate

Domnii consilieri Crăciun Ovidiu și Copil Florian -prezintă avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului local.

Discuţii : Domnul consilier Timiș Nicolae: vă las să cheltuiți banii că o să îi dați înapoi.

Domnul consilier Crai Sorin Dorian: mai sunt alte discuții?

Domnul consilier Timiș Nicolae: atât am avut de spus.

Se supune la vot proiectul de hotărâre pe articole: art.1-5. 8 voturi pentru. 7 abțineri.

Se supune la vot proiectul de hotărâre pe ansamblu.

8 voturi pentru. 7 abțineri. Nu se adoptă hotărârea întrucât potrivit prevederilor art.5 lit.cc) din codul administrativ era necesar un număr de 9 voturi pentru.

Domnul Primar: se vor acorda premii pentru copii care au obținut rezultate deosebite la concursuri. Vom anunța public că nu sunteți de acord să fie premiați copiii.

Domnul consilier Timiș Nicolae: de fiecare dată am cerut să ne prezentați concret ce se face cu banii.

Domnul consilier Crai Sorin Dorian-domnule Timiș v-am întrebat dacă mai aveți altceva de adăugat și a-ți spus că nu.”


Deci, domnule primar, Adrian Pușcaș, explicați hațeganilor de ce nu ați refuzat să vă zbateți pentru cadourile și premiile copiilor. Succes!


Facem precizarea că toate informațiile prezentate sunt extrase din documentele publice aflate pe pagina de web a Primăriei Hațeg.




609 afișări0 comentarii
bottom of page