top of page

Total decuplați de realitate, prefectul și PNL bat câmpii!

Un prefect, la cotă politică de avarie, are o revelație!


Total decuplați de realitate, prefectul și PNL bat câmpii!


Tras probabil de urechi de partidul din care face parte, PNL, dl. Călin Marian și-a adus aminte că este prefect și totodată membru de partid. Revenit de prin nordul județului, unde participă la Ciorolițe, prefectul crede că este momentul să apară și el la spartul târgului și să mai tragă ceva foloase politice pentru partidul domniei-sale, aflat în cădere liberă la nivel județean și național.


Așa că disperat să mai apuce ceva, prefectul Marian, la aproape două săptămâni de la apariția în spațiul public a unui caz mai mult decât discutabil prin maniera în care a fost relatat, emite un comunicat. Prin acest comunicat Călin Marian este foarte aproape ideologic de partidul care are ca obiectiv lupta împotriva primarului PNL al Devei, colegul de partid al prefectului Marian.


Este vorba despre o declarație a unei femei, pe rețele de socializare, în prezența unor membri ai partidului în cauză, conform căreia femeia a fost transportată la morgă fiind vie, nu a știut ce se petrece cu ea timp de 24 de ore, dar a dat detalii cel puțin ciudate, de-a valma, despre frigidere pline de morți decedați din cauza infecției cu covid 19, despre cadavre puse peste ea, care în mod clar nu pot fi reale.


Prefectul profită nu pentru a face lumină în acest caz, ci pentru a discredita Spitalul Județean de Urgență Deva și personalul acestuia. Și aici apare prima întrebare:


1) Domnule Călin Marian (nu mai spun prefect, pentru că prerogativele funcției par să vă fie străine), consilierul local PNL Marius Blendea, chirurg apreciat, apără personalul medical, în timp ce dvs. urmăriți discreditarea Spitalului Județean de Urgență Deva și subminarea încrederii populației în personalul medical al acestuia. Ați discutat chestiunea în cauză sau emiteți comunicate după ureche?

După ce Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a comunicat prin rețele de socializare și mass-media în detaliu cazul, fără să omită nimic, nici măcar partea de vină care a revenit unuia – repet, dle Marian – UNUIA! din medicii care au acordat în iulie 2022 asistență medicală femeii.

Au fost luate măsuri disciplinare împotriva medicului în cauză, a fost sesizat Colegiul Medicilor, s-a dispus o anchetă de proporții, iar informația că președintele Nistor a oferit în spațiul public date despre pacienta în cauză este cel puțin hilară, după ce întregul caz a fost prezentat, fără verificări și fără a fi cerut acceptul persoanei în cauză, pe rețelele de socializare de reprezentanții aceluiași partid cu care se pare că aveți o înțelegere electorală.

Și aici se impun alte întrebări.


2) Domnule Marian, de ce ați reacționat atât de târziu, la mai mult de o săptămână după comunicatul Consiliului Județean Hunedoara? Este mai importantă participarea la obiceiul Ciorolița?


3) De ce vă folosiți de datele făcute publice de Consiliul Județean Hunedoara și de Președintele CJH, Laurențiu Nistor, pentru a da impresia că dvs. cunoașteți cazul? Habar nu aveați, dacă nu se implica Consiliul Județean Hunedoara.


4) Responsabilitatea a revenit – lucru demonstrat și prin sancțiune – unui medic și nu poate fi discreditată activitatea generală a Spitalului Județean de Urgență Deva. Mă întreb ce competență are și cu câtă credibilitate poate fi învestită Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara – Deva, care are un director PNL interimar – Adrian David. Acest Adrian David s-a prezentat de 3 ori (trei ori) la concursul organizat pentru ocuparea postului și este interimar deoarece nu a promovat examenul sau nu s-a prezentat de frică! Curat competență, dle Marian, nu?


Întregul dvs. comunicat nu este decât o reglare de conturi politică. Nu vă întrebați nici o clipă de ce cazul a revenit în atenția opiniei publice după aproape doi ani, dacă nu cumva se impune o expertiză psihologică și psihiatrică a persoanei în cauză referitoare la o parte din afirmații, dacă nu este bine să așteptăm opinia Colegiului Medicilor. Nu! Peee Seee Deee – ați avut de la cine învăța și acum probabil v-ați găsit alt aliat!

Recent ați felicitat medicii și întreg personalul Spitalului Județean de Urgență Deva pentru modul în care au gestionat pandemia, știut fiind că la Deva s-a dus greul!

A, da – atunci nu era campanie electorală, nu erați la cota de avarie și puteați fi onest. Înțeleg!


Regretabil, dle Marian! Sunt dezamăgit de o asemenea prestație a unei persoane care ocupă funcția de prefect!


Costel Avram - Administrator Public al Consiliului Județean Hunedoara
204 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page