top of page

Tranziția Justă în județul 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮

Tranziția Justă în județul #𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮

Fondul pentru o #TranzițieJustă este un instrument esențial pentru reducerea disparităților regionale ca urmare a schimbărilor structurale (minerit, siderurgie, energie) din regiunile Europei și vizează, totodată, obiectivele politicii de coeziune în contextul specific al tranziției către neutralitatea climatică..

În cadrul Programului Operațional Tranziție Justă (#𝗣𝗢𝗧𝗝) este alocată suma de 2,2 𝙢𝙞𝙡𝙞𝙖𝙧𝙙𝙚 𝙙𝙚 𝙚𝙪𝙧𝙤 pentru șase județe : 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮, Gorj, Dolj, Mureș, Prahova și Galați.

Consiliul Județean Hunedoara are rolul de coordonator în procesul de elaborare al Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ), document ce va sta la baza accesării finanțărilor acordate. Sumele alocate prin acest program sunt destinate investițiilor!

În prezent, PTTJ se află în proces de elaborare, respectiv la stabilirea potențialului de diversificare economică și oportunitățile de dezvoltare. Județul 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮 are cele mai multe proiecte înscrise: !


Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene are rolul de a comasa toate cele 6 PTTJ-uri pentru a negocia alocările cu Comisia Europeană .


Autoritățile locale au rolul de a crea contextul favorabil investitorilor interesați să acceseze fonduri prin POTJ!


Hunedorenii merită să știe!

Sursa facebook: Costel Avram, Administrator Public al Consiliului Judetean Hunedoara
40 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page