top of page

Trofeul Micului Cititor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În fiecare an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara- Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara,organizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 3 iunie, ora 1000, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva.

Pentru cei mai tineri cititori ai noștri, prieteni ai bibliotecii, acordăm în fiecare an acest „trofeu” cu intenția de a insufla copiilor dragostea și interesul pentru carte, pentru lectură, pentru frecventarea bibliotecii. Am pornit de la ideea că, încă din cea mai fragedă copilărie, cititul cărților trebuie să devină o deprindere cotidiană, în ciuda concurenței reprezentate de televizor și de internet.

Criteriul pe care îl aplicăm în acordarea acestei frumoase recompense, „Trofeul Micului Cititor”, este fidelitatea copiilor față de bibliotecă, consecvență reflectată în numărul de cărți împrumutate timp de un an. De aceea, îi premiem pe copiii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care au manifestat interes față de bibliotecă și s-au dovedit astfel prieteni fideli ai instituției noastre.  

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.  

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va începe, ca de obicei, cu un atractiv program artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul cu piesa Hansel și Gretel, dramatizare după îndrăgitul basm al Fraților Grimm în regia lui Mihai Sima și scenografia semnată Wilhelmina Kuron Bekesi.

De asemenea, la intrarea în foaierul Teatrului de Artă, copiii vor avea o plăcută întâlnire cu statui vivante întruchipând personaje celebre, eroi din cărțile copilăriei, care vor executa numere coregrafice și vor dialoga cu copiii.

La încheierea evenimentului micii noștri prietenivor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca.

Mulțumim, pe această cale, cadrelor didactice, dascălilor acestor copii, dascăli care s-au ocupat de copii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. De aceea, vom premia și cadrele didactice pentru că merită din plin respectul și recunoștința din partea copiilor și a noastră.

 

 

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara
8 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page