top of page

Un an de la câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean Hunedoara


Rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a confirmat victoria covârșitoare a social-democraților la Consiliul Județean Hunedoara. Președintele ales, de această dată, prin votul direct al hunedorenilor și cei 18 consilieri județeni PSD au permis păstrarea majorității și continuarea proiectelor demarate deja de fosta administrație social-democrată, dar și implementarea altora noi.


La an de la câștigarea alegerilor, președintele Laurențiu Nistor și consilierii social-democrați tratează cu mare responsabilitate misiunea primită: aceea de a dezvolta județul Hunedoara, prin reducerea discrepanțelor dintre zonele urbane și rurale, prin implementarea proiectelor care vor face trecerea de la monoindustrie la producția bazată pe tehnologii de ultimă oră, prin digitalizare și promovarea investițiilor durabile.


De altfel, Consiliul Județean Hunedoara este membru într-o serie de asociații de dezvoltare comunitară care au ca obiectiv realizarea transportului ecologic în Valea Jiului ori dezvoltarea zonei Munților Apuseni, prin încurajarea economiei locale, bazată pe agricultura tradițională și creșterea animalelor, meșteșuguri și promovarea tradițiilor specifice.

Sunt în derulare proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, de extindere a rețelelor de alimentare cu gaze naturale, care vor oferi confort locuitorilor, dar și posibilități de dezvoltare a turismului local și a investițiilor de tot felul.


Există proiecte care vizează protejarea și promovarea monumentelor istorice, aflate în portofoliu. Județul Hunedoara este unul bogat la acest capitol, iar strategia de dezvoltare la care se lucrează în prezent va conferi direcțiile clare și tendințele de dezvoltare în toate domeniile.


Echipa PSD de la Consiliul Județean a punctat la fiecare ieșire publică proiectele destinate modernizării și extinderii infrastructurii sanitare. Asigurarea unor spații adecvate pentru pacienți și personalul medical, dotarea cu mobilier și echipamente medicale performante a spitalului din Deva și a celor două sanatorii se numără printre preocupările permanente ale echipei coordonate de Laurențiu Nistor.


Nu o spunem noi, ci vorbesc de la sine lucrările și proiectele care se derulează în cele trei unități sanitare.


Noile axe de finanțare care se vor deschide, noile programe anunțate vor găsi instituția cu un portofoliu de proiecte pliate pe necesitățile de dezvoltare ale regiunii noastre. La o analiză rapidă, ultimul an a fost unul profund marcat de pandemia de SARS-CoV-2.


Nu au lipsit însă reușitele administrative și proiectele demarate, în curs de finalizare sau încheiate cu succes. Toate acestea sunt un semn că aleșii județeni au înțeles și au tratat cu responsabilitate misiunea încredințată de hunedorenii care le-au acordat votul!





140 afișări0 comentarii

Contact 

Mulțumim!

© 2022 HD24

bottom of page