top of page

Undă verde pentru UPU Deva (temporar)

Am semnat astăzi un nou contract de proiectare și execuție care are menirea de a îmbunătăți, pe termen lung, performanțele și serviciile oferite de Spitalul Județean de Urgență Deva. Sănătatea populației este prioritară pentru noi, trebuie să ne gândim la viitor, la servicii medicale oferite la cele mai înalte standarde, în ciuda provocărilor de moment cu care ne confruntăm.

Concret, în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență Deva vom construi un corp nou de clădire care, pe viitor, va deservi Secția Spitalizare de Zi. Într-o primă fază, clădirea nouă va găzdui Unitatea de Primiri Urgențe Deva, deoarece spațiul actual al UPU, situat în corpul principal al spitalului, intră în șantier. Acolo se află în derulare un proiect de modernizare și extindere, finanțat din fonduri europene.


Noua construcție destinată relocării temporare a activității medicale de urgență va fi ridicată la limita incintei spitalului devean, pe un teren cuprins între b-dul 22 Decembrie și incintă. După mutarea UPU în spațiul modernizat, construcția va găzdui Secția Spitalizare de Zi a SJU Deva.

Prin această nouă investiție îndeplinim un obiectiv strategic al Consiliului Județean Hunedoara, acela de creștere a accesibilității serviciilor de sănătate comunitare și a celor de nivel secundar prin îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul UPU Deva. Pe termen lung, clădirea pe care o ridicăm acum va asigura, în condiții optime, primirea pacienților care necesită spitalizări de zi.


Termenul de predare a proiectului tehnic este de 30 de zile de la data emiterii Autorizației de Construire. Pentru ridicarea clădirii, constructorul are la dispoziție un termen de 4 luni de la data începerii lucrărilor de execuție.


Valoarea contractului de proiectare și execuție se ridică la 4.259.300,55 lei (cu TVA inclus). Proiectul este finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.


Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.
2.479 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page