top of page

Uniunea Salvați România „mulge” județul Hunedoara! De mână cu PNL!

Trei angajați, trei șefi. Indemnizații de 3100 de lei și un salariu de 8200 de lei pentru noii membri în Consiliul de Administraţie al societăţii Germisara.


Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului condus de ministrul USR, Claudiu Năsui, a numit trei noi membri în CA Germisara, o companie de stat aflată în subordinea sa. Până aici, nimic greșit. Foștilor membri le expirau mandatele provizorii, astfel că trebuiau înlocuiți. Numai că societate cu pricina figurează cu doar trei angajați și are o groază de pierderi și datorii. Astfel, în anul 2020 Germisara, societate specializată în exploatarea apelor termominerale, a înregistrat o cifră de afaceri de 238.000 de lei, o pierdere de 172.000 de lei şi datorii totale de 100.000 de lei, peste jumătate din acestea, fiind datorii la bugetul de stat. Și asta într-un domeniu care ar trebui să fie extrem de profitabil!


În comunicatul transmis de minister se precizează că membrii Consiliului de Administrație ”au fost selectaţi din baza de CV-uri primită ca urmare a apelului făcut de MEAT către asociaţiile profesionale sau de ramură”. Așa o fi! Doar că la o cercetare sumară a CV-urilor vedem că Adrian Popescu, specialist resurse minerale, este angajat al ministerului de prin 2013 și a trecut practic prin toate guvernările. Nu-i putem totuși contesta priceperea, fiind recunoscut ca specialist în domeniu. Al doilea membru este Cătălin Eugen Știrbețiu, expert contabil judiciar cu cabinet propriu în Sibiu (!), iar în funcția de director general a fost numită Mirela Maria Opra, consilier local la Geoagiu din partea PNL și fostă angajată a Primăriei Geoagiu până la numirea în această funcție. Nu știm care este legătura sa cu Gheorghe Opra, fost membru al CA Germisara SA pe la începutul lui 2020, dar putem bănui! Ce nu știm este ce asociație profesională o cunoaște așa de bine pe doamna respectivă pentru a o recomanda tocmai pentru funcția de director general al unei societăți care are nevoie de redresare urgentă!


Din retorica USRPLUS și chiar a PNL, începută din campania electorală se înțelegea cu totul altceva. Cum că, în funcții vor ajunge exclusiv specialiști fără carnet de partid, fără a fi prietenul sau pilă cutărui sau cutărui politician cu putere de decizie. Ceea ce, după cum se vede, nu-i deloc așa!


Se folosește în continuare dubla măsură pentru numirea oamenilor din sistem! Dacă nu sunt de-ai noștri, nu se califică!


În acest timp, deputata USR de Hunedoara, Pollyanna Hangan, cere desființarea ATOP Hunedoara pentru că plata membrilor acestei instituții nu este justificată! Bine că se justifică plata a trei administratori care au în subordine trei angajați! Asta este chiar culmea tupeului! Dar ATOP este o instituție vizibilă, mai ales că la Hunedoara funcționează pe lângă Consiliul Județean condus de PSD! Pe când, de Germisara nu prea știe nimeni ce este și cu ce se ocupă, ce funcții sunt pe acolo și ce indemnizații și salarii se plătesc!


Acum ce pretenții să avem de la USR, cu ministrul Năsui în frunte! Chiar ieri, acesta a provocat un incident de securitate, când a postat pe rețelele sociale fotografii cu interiorul unei fabrici de armament din Brașov. Așa că, degeaba au studii înalte, sunt umblați prin țări străine, sunt ONG-iști cu vederi largi. În loc să aplice ce au învățat în favoarea României și românilor, fac exact pe dos! Pentru genul ăsta de politicieni, conaționalii și țara în care s-au născut le sunt cei mai mari dușmani!



108 afișări0 comentarii
bottom of page