top of page

Urgența de la Călan se redeschide, începând de mâine

Urgența din Călan, închisă la mijlocul lunii octombrie 2022, se va redeschide începând din 1 noiembrie. De mâine, un medic va asigura asistența medicală, de la ora 8, până la ora 15. Excepție vor face zilele de sâmbătă și duminică. Managerul Spitalului Județean de Urgență, Emil Stoica, a declarat pentru Știri din Hunedoara, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia de a readuce la Călan un medic care a fost transferat la Deva, din perioada pandemiei, pentru a asigura oamenilor din localitate un minim de asistență medicală de urgență.

„Începând de mâine, de la ora 8-15, va fi un medic și o asistentă, în fiecare zi, cu excepția sâmbetelor și duminicilor. Nu am identificat medici din exterior, pentru linia de gardă. Din solicitările pe care le-am făcut managerilor de spitale, nu s-a întors nimic înapoi, să ne spună că poate merge un medic sau doi de la Hunedoara, Orăștie sau Hațeg. La Călan au fost doi medici – unul a fost dus de mult timp, la Deva, iar celălalt este bolnav, fiind mai mereu în concediu medical. Am luat decizia de a-l aduce înapoi la Călan pe medicul care a fost dus la Deva, pentru a ne asigura că nu vor mai fi probleme”, a declarat pentru Știri din Hunedoara managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Emil Stoica.

Din cauza lipsei de personal, în data de 17 octombrie, Urgența de la Călan a fost închisă. Situația din această localitate a devenit gravă, în ultimul timp. Pacienții mergeu la Urgență, în speranța că un medic îi va trata, dar găseau acolo două asistente, care nu puteau oferi consultații medicale. Un bărbat a fost chiar la un pas de moarte, după ce a făcut un stop cardio-respirator, iar asistentele din Urgență nu aveau competență să îl resusciteze.

„Dorința locuitorilor orașului Călan și a comunelor din vecinătate de a avea un serviciu de urgență la Călan, este una justificată. Din acest motiv, facem toate eforturile să asigurăm, de la 1 noiembrie 2022, continuarea activității UPU – extensia Călan. La sfârșitul acestei luni, Spitalul Județean de Urgență Deva scoate la concurs două noi posturi de medici de urgență. Sperăm să vină doritori pentru a realiza ceea ce ne-am propus: să oferim în continuare asistență de urgență la Călan!”, spunea, zilele trecute, președintele CJ Hunedoara, Luarențiu Nistor.1.003 afișări

Comments


bottom of page