top of page

”Urmele” lui David în județ


Administratorul public al Devei, Adrian David, plătit cu 20.000 de lei din banii devenilor stă mai mult pe la televiziuni și dă interviuri prin ziare, în loc să se ocupe de municipiul reședință de județ rămas mult în urmă față de Timișoara, Arad, Alba, Sibiu sau Oradea!

Omul se și vede președinte al Consiliului Județean Hunedoara și declară că a reușit să își lase amprenta pe județul Hunedoara în anul în care a fost președinte de conjunctură! O fi! Dar dacă vorbim de administrație, nu e cazul! Singurele amprente lăsate sunt găurile din drumul de la Sarmizegetusa, cercetat de procurori, drum care a fost "realizat" în patru luni (!) și reparat de zeci de ori până acum! Chiar după ce "realizarea" a fost inaugurată și trâmbițată în mass-media, peste 150 de gropi au fost numărate și fotografiate de presă!

Totuși, am căutat alte urme lăsate de David în județ, care să ne indice că a demarat câte ceva. Ne așteptam ca măcar prin Valea Jiului, de unde provine, să găsim un proiect pentru revitalizarea zonei. Era bun și unul pus pe hârtie, tot era ceva decât nimic!

Am găsit, în schimb, statele de plată rămase în primăria de la Petroșani, pe la CEH și pe la Primăria Deva, unde David a fost adus ca și consilier al primarului! În urmă cu câteva luni, de la statutul de consilier a fost avansat în funcția de administrator public al Devei, prin dispoziție a primarului! Acum că primăria are formație completă de decidenți, așteptam să și facă treabă pentru municipiul care-i plătește! Și așteptarea durează de câteva luni bune. Proiecte pare că sunt, așa ni se prezintă pe la radio, tv și în ziare, dar noi simțim că lucrurile bat pasul pe loc. Deva este plouată și la propriu, dar și la figurat, iar viața se derulează în virtutea inerției. Nu vedem un șantier început în oraș, doar ici-colo se mai umblă pe la spațiile verzi, poliția locală mai ridică din când în când câte o mașină de pe domeniul public, măturătorii de trotuare încă stau în picioarele oamenilor care merg dimineața la serviciu. Târâie după ei tomberoane și mături. Și cam atât. Orașul tot murdar este!

Așa că, fie vorba între noi, domnule David, "urme" au lăsat Hava la Alba sau Bolojan la Oradea, iar ceea ce lăsați dvs în urmă sunt doar dâre ca ale șarpelui pe pământ. Ca să vă dăm exemplu, vă spunem că administrația din care faceți parte nu poate vărui ce au lăsat cei de dinainte și, dacă totul era bine, Mircia Muntean era și acum primar, iar voi nu existați în peisaj!

Cât despre "viitor", ar fi bine să nu vă mai hazardați în declarații și să vă amintiți că nu demult vă vedeați și prefect al județului, dar "amprenta lăsată" nu a impresionat pe nimeni! Din contră! Sau poate i-a impresionat pe unii care încă vă mai cred și caută în continuare cheia județului! Că așa ați spus, că le-ați lăsat urmașilor într-ale administrației un județ la cheie!

Sursa foto; glasul-hd.ro

1.522 afișări
bottom of page