top of page

”VĂLIȘOARA TRADIȚIONALĂ”- Ediția a II-a


Vă invităm cu drag la Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Vălișoara „VĂLIȘOARA TRADIȚIONALĂ” – Ediția a II-a, care se va desfășura în zilele 20-21 august 2022, pe stadionul din satul Vălișoara.

Prima zi a evenimentului este adresată în special generației tinere, desfășurându-se o serie de activități recreative, realizate în colaborare cu Școala Gimnazială Vălișoara și activități sportive în care sunt implicați tineri din comuna noastră, aceste activități fiind urmate de discotecă. În ziua de duminică vor avea loc ateliere de creație, activităţi meșteșugărești specifice zonei (pictură, confecționat diverse obiecte, cusut, împletit, etc.) desfășurate de tineri ai locului, o expoziție de obiecte tradiționale, precum și degustări de produse autohtone (plăcinte, pâine pe vatră, dulcețuri, brânzeturi, etc.), cu scopul redescoperirii lor, cât și al promovării acestora. Toate aceste activități vor fi urmate de un spectacol cu obiceiuri, dansuri și muzică populară autentică, organizat cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă a Județului Hunedoara.

TOTODATĂ VĂ INVITĂM SĂ PARTICIPAȚI ÎN CADRUL ACESTUI EVENIMENT, LA ATELIERELE DE CREAȚIE ÎN CAZUL ÎN CARE PRACTICAȚI UN MEȘTEȘUG , CU DIVERSE OBIECTE PE CARE LE DEȚINEȚI ÎN CADRUL EXPOZIȚIEI DE OBIECTE POPULARE ȘI CU DIVERSE PRODUSE AUTOHTONE PREPARATE ÎN PROPRIA BUCĂTĂRIE PENTRU DEGUSTARE. PREZENȚA DUMNEAVOASTRĂ ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE VA DEMONSTRA CĂ IUBIM VALORILE ȘI TRADIȚIILE COMUNITĂȚII ÎN CARE AM CRESCUT ȘI TRĂIM. Pentru mai multe detalii și înscrieri, sunați la numărul de telefon: 0731.404227.

Haideți ca împreună să ne reîntoarcem în timp pentru câteva ore, să contribuim și noi la promovarea valorilor strămoșești care încep să se piardă odată cu trecerea timpului. Vă așteptăm, să petrecem câteva ore împreună! Cu considerație, Primar, Bedea Camelia182 afișări
bottom of page