top of page

Veste bună pentru hunedoreni!


Reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare pentru locuitorii Văii Jiului, extinsă prin amendament pentru toți locuitorii județului Hunedoara aflați în zonele cu poluare remanentă! Inițiativa legislativă a aparținut senatorului PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță, și a fost votată în Senat la finele anului trecut. Parlamentarii PSD de Hunedoara au făcut lobby pentru aplicarea sa în toate zonele județului afectate de plouare!
“În comisia de muncă și protecție socială a fost votat un articol de lege prin care locuitorii județului Hunedoara, care au locuit mai mult de treizeci de ani în zonele cu poluare remanentă (poluare aer, poluare apă, poluare sol), vor beneficia de o reducere de doi ani a vârstei standard de pensionare! Localitățile din județul Hunedoara vizate de această prevedere sunt: Petroșani, Petrila, Vulcan, Lupeni, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Brad, Deva, Orăștie, comuna Teliuc, comuna Crișcior, comuna Vețel, comuna Ghelari, comuna Băița, comuna Baia de Criș și comuna Certej”. - a declarat Ilie Toma.

În sprijinul acestui articol de lege a fost elaborat un studiu, care cuprinde peste 5000 de documente, transmis de grupul parlamentarilor PSD de Hunedoara, format din deputații Laurențiu Nistor, Natalia Elena Intotero, Ilie Toma și senatorii Cristian Resmeriță și Viorel Sălan. Studiul cuprinde istoricul zonei cu poluare remanentă din ultimii 60 de ani de funcționare a industriei grele pe teritoriul județului Hunedoara, buletine de analiză și documente care fac dovada directă a infestărilor aerului, apei și solulului.

3.911 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page