top of page

Vine Austeritatea puternică! Și acest lucru este evident.Pandemia a închis temporar afaceri, a pus lacătul pe altele, oamenii au fost trimiși în șomaj, unii au ales deja calea străinătății, unde lucrurile par mai bine gestionate, statele europene au luat deja măsuri serioase de susținere a firmelor și încă se mai găsește de lucru. La noi e așa un ”dolce far niente”, de parcă nu am ști ce ne paște după alegeri, dacă Iohannis va avea de partea lui Guvernul și Parlamentul.


Plus, programul lansat de PNL cu ocazia acestor alegeri este unul cât se poate de nerealist. Dacă ar fi să ne luăm după promisiunile trecute în el, pe plaiul mioritic va curge doar lapte și miere. Salariile cresc nesperat, la fel și pensiile, dintr-o dată sunt bani pentru de toate! Îți vine să te întrebi dacă nu cumva ”distinsul” ministru Câțu a împrumutat milioane și milioane de euro tocmai pentru subvenționarea bunăstării românilor în următorii patru ani.

Dar cum hârtia suportă orice, peneliștii se pot juca cu vorbele și cu textele cum vor ei!


Numai că realitatea imediată este cu totul alta:

- Se ascund cifrele privind evoluția salariului minim

- Nu se aplică legea pensiilor. Ba mai mult, se fură din banii românilor destinați Pilonului II. Deși Guvernul trebuia să dea 6% la Pilonul II încă din anul 2020, abia în 2024 se vor da 4,75%. Asta, în condițiile în care peneliștii au plâns cu lacrimi de crocodil de grija firmelor de asigurări care gestionează aceste fonduri.

- Se asumă consolidarea fiscală, dar nu prin creșterea colectării, ci prin tăieri de venituri, urmate de creșteri de taxe și impozite. Se vehiculează deja asemenea teorii, care vor fi transpuse cu siguranță în practică!

- Se ascund cifrele privind deficitul bugetar - deci vin creșteri de taxe.

- Se ascund informații privind aplicarea legii salarizării unitare, deci nu se știe ce se cu întâmplă cu salariile bugetarilor.

- Se ascund cifrele privind datoria publică, deci va continua guvernarea pe datorie.

- Nu întrebăm dacă nu cumva împrumuturile galopante vor duce datoria guvernamentală la peste 60% din PIB, începând cu 2022, așa cum estimează Comisia Europeană în ultima prognoza din noiembrie 2020.

- Nu se spune nimic despre reducerea deficitului sub 3% din PIB în 2024.

- Mai respectă Romania în 2024 vreunul dintre indicatorii de aderare la Zona Euro? Nimic, nimic despre acest subiect!


Nimic pentru oameni și economie!

- Nu exista nimic în așa zisul program de guvernare al PNL, niciun plan, nicio viziune, cu privire la problemele grave ale României pe termen scurt: niciun plan de masuri pentru combaterea pandemiei, pentru contracararea răspândirii virusului, nicio măsură pentru creșterea capacității la ATI, în condițiile în care sistemul este sufocat, nicio măsura privind suplimentarea numărului de medici ATI, nicio măsură privind bolnavii cronici care nu mai au acces la îngrijire. Nu există nicio intenție de testare în masă a populației, însă toți peneliștii care fac declarații pe la tv exultă la ideea unui apropiat vaccin.

- Nu există măsuri concrete pentru revenirea economică. Nu se vorbește de un sprijin consistent pentru sectoarele cele mai afectate de pandemie gen HoReCa, transporturi, agricultură. În tot acest timp, educația e la pământ, în condițiile în care 1 milion de elevi nu au acces la resurse pentru școala online.

Să te bazezi doar pe fonduri europene pentru rezolvarea acestor chestiuni stringente este o iluzie, în condițiile în care realitatea arată că absorbția a fost lentă, ba chiar mai mult guvernul Orban, la rectificare, a tăiat masiv – 2,8 miliarde de lei – din sumele pentru cofinanțarea proiectelor europene.


În concluzie, ce a prezentat PNL acum NU ESTE un program de guvernare! Este doar o gogoașă electorală, fără sustenabilitate, fără surse și resurse!

PNL vine în fața oamenilor cu minciuni și populisme gogonate, crezând că-i poate prosti pe oameni, că le poate deturna atenția de la dezastrul pe care l-a provocat și că le poate lua voturile necesare pentru menținerea la putere a găștii ”Dreptei Unite”, mufată la banii publici pentru propriul interes și beneficiu.

Sursa foto: adevarul.ro

446 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page