top of page

Viorel Sălan: AUREL VLAICU -  EROU AL NAŢIUNII ROMÂNE


 

În sfârșit, am reușit. Hunedorenii din Comuna Aurel Vlaicu pot să-și omagieze legal eroul, împreună cu toată România.

Cu mare bucurie pot să anunț că am încheiat adoptarea prin vot final în Parlamentul României a Legii pentru conferirea lui Aurel Vlaicu a titlului de Erou al Naţiunii Române. Prin această lege a fost desemnată data de 17 iunie a fiecărui an, ca zi dedicată comemorării lui. Națiunile s-au ridicat prin sacrificiu, curaj și inovație. Eroii lor sunt cei care întruchipează aceste calități și merită să fie recunoscuți și omagiați. Cinstirea eroilor nu este doar un act nostalgic, ci o investiție vitală în viitorul unei națiuni.

Camera Deputaților a fost Camera decizională. Legea a fost trimisă spre promulgare Președintelui României.

 

Joi, 14 martie 2024, am fost deosebit de onorat să fiu prezent la  Intâlnirea Zonală organizată de Biroul Executiv Central al Organizației Pensionarilor Social-Democrați,  în Stațiunea Geoagiu Băi.

Au participat reprezentanții a 12 organizații OPSD din Județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița, Cluj, Caraș-Severin, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Maramureș, Timișoara și Hunedoara. Am dezbătut împreună măsuri organizatorice și implicarea în alegerile locale și europarlamentare ce se apropie cu pași repezi, dar și măsurile luate de Guvernul  Marcel Ciolacu în favoarea pensionarilor, prin creșterea și recalcularea pensiilor.

 

Sâmbătă, 16 martie 2024, împreună cu colegul deputat Cătălin Manea, vicepreședinte al Partidei Romilor, am vizitat mai multe localități hunedorene. Am fost prezenți în comuna Turdaș alături de primarul Remi Bocseri, comuna Beriu alături de președintele Organizației locale PSD Rareș Cătălin Ștefănie , orașul Geoagiu alături de primarul Cărăguț Vasile și comuna Romos alături de președintele organizației locale PSD Lia Nicolae, consilieri locali. Am încercat să identificăm problemele cu care se confruntă comunitatea de etnie romă și să le găsim cele mai bune soluții.


Deputat Viorel Salan
58 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page