top of page

Viorel Sălan: Jurnal de campanie. Balșa și Beriu


Cu convingerea că dialogul direct cu oamenii rămâne miezul oricărei campanii electorale, sâmbăta și duminică, am mers în comunele Balșa și Beriu din zona Orăștiei.

Sâmbăta, m-am aflat în localitățile Balșa și Voia pentru a o susține pe colega noastră, doamna profesor Maria Buda, candidatul social democrat pentru funcția de primar al comunei Balșa.


Am fost alături de ea pentru că dorește să fie “un primar pentru oameni și nu pentru putere”, acesta fiind și mottoul ei de campanie.

În comuna Balșa nu s-au remarcat până acum proiecte deosebite realizate în ultimii patru ani și oamenii au foarte multe nevoi.

În discuțiile pe care le-am purtat cu localnicii am scos în evidență ceea ce nu s-a făcut până acum și am prezentat ceea ce noi dorim să realizăm în continuare.

Cetățenii s-au plâns de situația precară a infrastructurii rutiere, de necesitatea de a fi realizată extinderea canalizării și a rețelei de apă potabilă.

De asemenea, și-ar dori să existe în fiecare sat din comuna lor câte o capelă mortuară și, nu în ultimul rând, se confruntă cu dificultăți de comunicare generate de semnalul slab la telefonia mobilă și internet.


Ținutul de aici este deosebit de frumos și ar putea fi integrat mai bine din punct de vedere turistic. Este ceea ce își propune și candidatul Maria Buda să realizeze ca primar.

Următoarea localitate în care am mers a fost satul Sibișel din comuna Beriu. Am fost acolo alături de Rareș Ștefănie, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei.

Am vorbit cu oamenii din sat și le-am ascultat păsurile. Deși actualul primar este la al patrulea mandat, și aici există multe nemulțumiri. Unele sunt legate de starea drumurilor de acces, de absența rigolelor de scurgere a apei ceea ce face ca apa pluvială să inunde periodic gospodăriile cetățenilor, modul în care spațiile verzi nu sunt destul de bine întreținute.


Oamenii care, din cauza vârstei, nu se mai pot deplasa până la sediul primăriei, ar dori să existe și o altă soluție de plată a dărilor decât personal, la serviciul de contabilitate.

Cert este un lucru, că Organizația Județeană PSD Hunedoara oferă o alternativă mai bună locuitorilor comunei Beriu, prezentând o echipă de tineri care au deja experiență în administrația publică. O echipă care dorește să se implice activ în îmbunătățirea calității vieții oamenilor de aici.


Ei vor ca primăria să vină către oameni. Iar candidatul Rareș Ștefănie chiar aceasta dorește să facă. Aparatul primăriei să comunice direct cu cetățenii și să le cunoască problemele, încercând totodată să ofere și cele mai bune soluții de rezolvare a lor. I-am îndemnat pe oameni să participle la votul din 9 iunie și să aleagă cu înțelepciune omul care să le conducă destinele în următorii patru ani.

gl.bg.(rez.) Viorel Salan

Deputat PSD
35 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page