top of page

Viorel Sălan: MILITARII SUNT ÎN FIECARE CLIPĂ SCUTUL LIBERTĂȚII NOASTRE


Am prezentat în mai multe rânduri, inclusiv în plenul Camerei Deputaților, situația dificilă cu care se confruntă de câțiva ani buni structurile componente ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și siguranță în ceea ce privește deficitul de personal.


Fapt constatat, deficitul acut de personal nu poate fi suplinit nici prin recrutare din instituţiile de învăţământ proprii, nici prin încadrare din sursă externă, ceea ce a generat o vulnerabilitate a sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Doresc să reamintesc încă o dată că principalul rol al Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică este acela de a apăra integritatea teritorială și suveranitatea națională a României de amenințările externe.


De eficacitatea Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică depinde libertatea și prosperitatea noastră ca națiune.

Din acest motiv am decis să organizez la Deva un eveniment dedicat găsirii unei soluții, într-un format ce nu a mai fost folosit până acum. În premieră, doresc să reunesc la aceeași masă reprezentanți din toate componentele Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și să îi pun față în față cu tinerii, într-un dialog direct.


Sunt deplin conștient că doar cu o floare nu se face primăvară. Știu cu certitudine că astfel de reuniuni nu sunt de ajuns, dacă le vom trata ca pe o formalitate de protocol.

Mai este nevoie de o campanie sistematică de comunicare către tineri, dar nu numai către ei. Iar această campanie de comunicare trebuie să includă obligatoriu și o altă componentă. Conștientizarea faptului că valorile promovate de către militari sunt onoarea, curajul, disciplina și sacrificiul de sine. Alături trebuie să stea recunoașterea faptului că valorile acestea sunt importante nu doar în armată, ci și în societatea civilă.

Să nu uităm: militarii sunt în fiecare clipă scutul libertății noastre.


Deputat

gl.bg.(rez.) Viorel Salan



33 afișări
bottom of page