top of page

Votul mai important decât sănătatea românilor?!


Peste 10.260 de persoane infectate în 24 de ore, 123 de persoane decedate, peste 1000 de pacienți internați la terapie intensivă. Așa arată statistica rece a zilei de 6 noiembrie 2020. Asta în contextul în care capacitatea de testarea la nivel național este încă foarte redusă. Dar votul este mai important decât sănătatea oamenilor!


De luni intrăm într-un nou scenariu apocaliptic. Școlile toate închise, iar cursurile se mută în online. Cum rămâne cu elevii care abia acum învață să scrie literele? Desigur, le vor învăța de pe tastatură, scrisul de mână va fi aruncat la gunoi.


Domeniul HoReCa este din nou lovit. Restaurante și cafenele închise, la terase e prea frig să stai. Lor le rămâne doar varianta livrării la domiciliu. Dar lovitura cea mai cruntă au primit-o micii producători care nu vor mai putea să-și vândă marfa în piețele aflate în spații închise. Sunt invitați afară, în frig, dacă vor să facă un ban de pe urma muncii lor din acest an. Bineînțeles, acolo unde există locuri amenajate sau autoritățile deschid piețe volante. În schimb, mall-urile, supermaketurile și hypermarketurile rămân deschise. Cică, în aceste spații se respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului (sic!).


Votul este mai importnat decât sănătatea oamenilor! Românii de rând sunt iarăși lăsați în plata Domnlui, să se descurce cum pot! Care are loc de muncă, indiferent că este la privat sau la stat, este obligat să lucreze de acasă, acolo unde activitatea desfășurată o permite!


Așa că, să nu vă mire că de luni, în orașele aproape pustii, vor fi pe stradă doar candidații la parlamentare și oamenii din staff-urile lor de campanie. Maxim șase persoane în grup. Să împartă pliante, dar la cine oare? Sau vor veni câte doi la ușă să vă prezinte programul electoral, să vă lase materiale electorale în cutiile poștale. Materiale pe care virusul circulă în voie!


Dar votul este mai important decât sănătatea oamenilor! Pentru că, nu-i așa, președintele Iohannis vrea după 6 decembrie să aibă parlamentul lui, guvernul lui, toată lumea să facă precum spune el sau după cum vin ordinele din afară! Guvernul condus de Ludovic Orban doar ia act și se conformează ordinelor transmise de șeful de la Cotroceni!


Cum va arăta însă țara și economia în 2021 contează mai puțin pentru președintele Iohannis!


Câți români vor mai avea loc de muncă anul viitor nu-i interesează pe guvernanți! Ce măsuri iau autoritătile pentru limitarea răspândii acestui virus perfid, nu avem idee. Nici la această oră nu există nicio strategie de testare în masă a românilor. Persoanele testate sunt cele care au simptome, care sunt contacți direcți sau solicită din proprie inițiativă testarea. Mai sunt câteva categorii care se testează obligatoriu și cam atât. Marea masă a oamenilor poartă virusul cu ei peste tot. Iar închiderea noastră în case, la care se apelează în ultimă instanță, nu este o soluție pe termen lung!

Sursa foto: ziardecluj.ro

621 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page