top of page

Încă un tronson din Culoarul Trafic Mureș Nord a fost finalizat


Vineri, 3 februarie 2023, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a tronsonului DJ 761 Șoimuș (DN 76) – Bârsău (intersecția cu DJ 107A) km 0+050 – 6+120, parte a Lotului 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord.


Știu că, pentru mulți localnici, pe perioada lucrărilor a existat un disconfort, însă rezultatul este un drum județean pe care se poate circula în siguranță. Am amenajat și parcări în zona târgului de la Bălata și, sigur, dacă mai sunt și alte lucrări care trebuie făcute, cum ar fi, de exemplu, rigolele, acestea vor fi realizate de către Consiliul Județean Hunedoara.


Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni, respectiv realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier. S-a realizat amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale în limita cadastrală a drumului județean proiectat, intersecțiile cu drumurile de exploatare și comunale realizându-se pe amplasamentul existent, acestea constând în prevederea de racordări la marginea părții carosabile. Au fost amenajate podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului, a fost refăcută semnalizarea rutieră și amenajarea de parapete de siguranță.


Lucrările la cel de-al doilea tronson al Lotului 1 DJ 706 A: Ilia – Brănișca (DN 76) – Băița – Ormindea – DN 76, tronsonul Ilia – Bejan (DN 76) km 0+000 – 18+782, sunt aproape finalizate, stadiul fizic fiind de aproximativ 98%.


Lucrările au fost executate de asocierea formată din SC STRADE CONSCOM SRL – SC MANO SPRINT SRL - SC ORION REBECA SRL – SC OPR ASFALT SRL – SC DIMEX 2000 COMPANY SRL.


Valoarea totală a contractului de lucrări aferent Lotului 1 este de peste 40 de milioane de lei, iar finanțarea nerambursabilă este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.


Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara



415 afișări
bottom of page