top of page

Şcoală sau balamuc?


Se precipită, altfel decât în alţi ani, profesori, părinţi copii, de fapt cam întreaga societate într-o măsură sau alta, pentru ziua de 14 septembrie când teoretic va trebui să înceapă noul an şcolar, însă în formule aiuristice, halucinante. După declaraţiile întortocheate ale iohahanusului de acum câteva zile, pe acest subiect, din care mă îndoiesc că măcar respectivul o fi înţeles ceva, au mai urmat altele, ale orbetelui-orbanului, ţurcanei şi arafatului.


Dar să-i luăm pe rând. Astfel, orbetele-orbanul, cunoscut şi ca lucovid întâiul, nu admite nici în ruptul capului că trebuie să fie asigurate măşti atât cadrelor didactice cât şi elevilor, pentru că, nu-i aşa, nu sunt bani, cele 111 miliarde de euro împrumutate de cîţ evaporându-se cine ştie unde. De altfel, nici licitaţiile pentru măşti destinate categoriilor sociale aflate în dificultate, nu au funcţionat, pentru că nu s-a dorit asta.


Pe de altă parte, vine arafatul din fruntea cohortei lui de tartori sanitari, şi zice că e legitimă această nevoie a populaţiei, şi sigur se vor găsi soluţii. Sigur, ce să zicem, în două săptămâni ceea ce nu s-a realizat în jumătate de an! Cât despre ţurcană, asta are obiceiul să scape porumbei din cioc, aşa că nici mai mult, nici mai puţin, recunoaşte în clar că 40% dintre părinţi nu vor să-şi dea copiii la şcoală, pentru a nu-i pune în pericol.


Într-adevăr, procentul fiind real, provenit dintr-un studiu ERES, „Back to school”, efectuat în luna august. Ceea ce însă a uitat să spună ţurcana, este şi mai grav, şi anume că 47% dintre părinţi nu au înţeles de altfel nimic despre cum va funcţiona şcoala. Nici n-ar avea cum, din bâlbâielile unor apucaţi care pretind că ar conduce ţara asta. Colac peste pupăză, anunţă chiar secretariariatul guvernului, cum că nu vor fi nici tablete pentru elevi, tot din cauză de ceva ciuăţenii cu licitaţiile, aşa că fă şcoală dacă poţi! Ce-i drept, când s-a anunţat începerea anului şcolar la 14 septembrie, nu s-a specificat despre care an e vorba, anul ăsta sau... peste zece ani!


40 afișări
bottom of page