top of page

Administrația Oancea a pus lacătul pe sportul devean

Ceea ce era știut de ceva vreme a fost confirmat luni după-masă, în mod oficial. Puținele handbaliste rămase sub contract cu CSM Deva au fost anunțate, în mod oficial, că echipa de senioare își încetează activitatea.


S-a pus cruce și la handbal


La reunire au fost prezente Bianca Cherecheși, Andrada Chici, Ana Inculeț, Andreea Tetean și Daniela Toader, sub contract mai fiind și Katarina Suberic, aflată în recuperare după o accidentare. Acestea au fost anunțate că nu mai există sursă de finanțare și că își pot continua pregătirea cu antrenorul cu portarii, Olivia Nanu, până la rezilierea unilaterală a contractelor sau până când își găsesc o nouă echipă. Bună parte dintre dintre celelalte jucătoare care, cu nu mult în urmă, luptau pentru promovarea în Liga Florilor, primul eșalon valoric al handbalului feminin autohton, și-au găsit alte echipe, după ce au încheiat, pe cale amiabilă, relațiile contractuale cu CSM Deva. Astfel, în sezonul viitor în Liga Florilor vor evolua trei ex-devence la Măgura Cisnădie, fiind vorba despre Sarah Darie, Fanta Diagoura și Tatiana Sutranova, câte două la CSM Craiova și CSM Iași, fiind vorba despre Orsolya Mozes și Teodora Popescu, respectiv Lavinia Florea și Alexandra Orșivschi, iar Andreea Nastasă la HC Zalău. Secția de handbal de la CSM Deva va continua doar la nivel juvenil. Dacă la handbal se continuă, fotabul feminin, cât și futsalul, și-au încetat activitatea, atât la nivel de seniori, cât și la juniori. La futsal CSM Deva cîștigase Cupa României, iar la fotbal feminin echipa a terminat pe poziția secundă în Liga 3, la primul și ultimul său sezon oficial.


Fotbalul, doar în Liga 4


Este aproape cert că nici echipa de fotbal seniori de la CSM Deva nu se va mai înscrie în Liga 3, acolo unde, în ultimele sezoane, ajunsese în play-off-ul pentru promovarea în eșalonul superior. Luni, 15 iulie, este ultima zi de înscriere în Liga 3, iar din lotul cu care CSM Deva a încheiat campionatul precedent mai sunt sub contract doar doi jucători, ambii localnici, fiind vorba despre experimentatul Adrian Bedea și juniorul Raul Chițimia. După toate probabilitățile, echipa va fi înscrisă în Liga 4, și se va baza, în special, pe juniori.



Reamintim că, de curând, echipa U17 de la CSM Deva s-a impus în turneul final național al campioanelor județene. În ce privește banca tehnică, fostul principal, Marius Sîrbu, se va întoarce în funcția de coordonator al Centrului de Copii și Juniori.



sursa: servuspress

2.126 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page