top of page

CJ Hunedoara anunță mobilizare exemplară pentru combaterea efectelor inundațiilor

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, anunță că instituția pe care o conduce este în permanență alături de autoritățile din localitățile afectate de cele mai recente inundații care au lovit în Județul Hunedoara:


”În această dimineață, am participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat în urma fenomenelor meteo produse în cursul zilei de ieri.

Județul Hunedoara s-a aflat sub avertizare meteo de vreme instabilă COD PORTOCALIU și a fost vizat de trei avertizări imediate de ploi torențiale COD ROȘU.

La nivelul județului nostru, au fost afectate 33 de localități în Ținutul Pădurenilor și pe Valea Mureșului. 15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane. 23 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenție și mai multe drumuri județene și comunale au fost afectate.


Consiliul Județean Hunedoara se află în legătură permanentă cu reprezentanții Instituției Prefectului, cu primarii, cu echipele de intervenție și coordonează activitățile operatorilor care se ocupă cu întreținerea drumurilor județene. Toți operatorii sunt mobilizați!

Există localități izolate din cauza drumurilor de acces care au fost afectate de inundații. În aceste zone, se acționează cu prioritate!

Rog comitetele locale pentru Situații de Urgență să manifeste atenție la modul cum se acționează. Toți oamenii afectați au nevoie de sprijin, mai ales persoanele în vârstă.

Bineînțeles, ce a stricat natura în câteva ore, nu vom putea repara de îndată, dar am convingerea că, lăsând la o parte orgoliile, putem face toate demersurile pentru a obține fondurile necesare în vederea executării lucrărilor de reparații.” anunță președintele CJ Hunedoara.50 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page