top of page

Consilierii județeni PNL și USR nedreptățesc mii de hunedoreni

Consilierii județeni PNL și USR și-au umflat mușchii în ședința de îndată a Consiliului Județean Hunedoara de astăzi și au spus „pas” unui proiect important aflat pe ordinea de zi. La dezbaterile din comisii au tăcut mâlc, dar când s-au văzut în sala de plen, au prins dintr-o dată glas. Iar la final s-au abținut de la vot.


Conducerea Consiliul Județean Hunedoara a convocat ședința cu scopul de a ajuta două dintre comunele mari din județ, Crișcior și Pui, lăsate pe dinafară la repartizarea banilor din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. La alocarea de săptămâna trecută, cele două entități au primit zero lei. Lor li s-au adăugat și alte patru comune mici care au rămas cu restanțe la plata arieratelor sau a cofinanțărilor pe diferite proiecte, iar banii alocați de guvern nu le-ar fi ajuns pentru a încheia anul cu bine.


„Am luat măsuri și am găsit bani și pentru cele două UAT-uri, dar și la alte patru să le mai dăm puțin. Țin neapărat să ne ocupăm de situația administrativă a fiecărei Unități Administrativ Teritoriale. Nu au voie să sufere cetățenii din cauză că un primar este liberal sau social-democrat. Cât timp voi fi președintele Consiliului Județean Hunedoara, voi respecta toți cetățenii, indiferent de apartenența politică a primarului. De aceea, în condițiile în care comunele Crișcior și Pui nu au primit niciun leu în urma recentei alocări de fonduri de la Guvernul României, nu puteam rămâne indiferenți, așa că am decis să repartizăm sume, pentru a le asigura funcționarea”, a spus președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Pentru a-și justifica poziția, liderul grupului PNL din CJ Hunedoara a motivat că și comuna Teliuc are nevoie de fonduri pentru refacerea unui pod dărâmat, pentru care primăria nu dispune de resursele financiare necesare. Deși li s-a explicat că, potrivit legii, banii pentru asemenea investiții nu pot fi repartizați din fondul de rezervă bugetară, ci vin din alte surse, consilierii județeni PNL și-au menținut decizia (politică!) de a se abține de la vot. Și USR, prin consilierul județean prezent la ședință, s-a abținut de la vot.


„Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul lor și regret că aleșii PNL și USR nu au votat pentru alocarea fondurilor necesare funcționarii primăriilor Crișcior, Pui, Bulzeștii de Sus, Burjuc, Mărtinești și Lelese”, a mai precizat președintele Laurențiu Nistor.


2.149 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page