top of page

Laurențiu NISTOR: 58% din bugetul propriu al județului Hunedoara, pentru DEZVOLTARE și INVESTIȚII

Vineri, 3 februarie 2023, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara, au fost adoptate hotărârile privind aprobarea bugetului propriu al judeţului Hunedoara pe anul 2023, în valoare de 558.092.610 lei, și estimările pe anii 2024 – 2026, a bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2023 și estimările pentru anii 2024 – 2026 ale instituțiilor publice din subordinea și/sau finanțarea Consiliului Județean Hunedoara, respectiv bugetele spitalelor de interes județean.


„În acest an, un procent de 58% din bugetul propriu al județului este îndreptat spre dezvoltare și investiții. Dacă nu facem investiții pentru a asigura dezvoltarea județului, nu avem nicio șansă. Este o sumă record, cred că în 32 de ani nu a fost niciodată alocată această sumă. În plus, alocăm în acest an pentru cultură peste 30 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți de instituțiile de cultură din subordine: Teatrul de Artă din Deva, Teatrul Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroșani, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

La aceste sume se adaugă proiectele cu finanțare nerambursabilă care vizează obiective culturale și de patrimoniu, derulate de Consiliul Județean Hunedoara.
22 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page