top of page

Laurențiu Nistor insistă! Drepturi pentru locuitorii Munților Apuseni

În aceste zile, mai mulți cetățeni care locuiesc în arealul Munților Apuseni, mi-au prezentat cele mai recente facturi la energie electrică.

Situația este revoltătoare, în condițiile în care, deși au respectat toți pașii, înaintând documentațiile solicitate, acești oameni nu beneficiază nici acum de tarife reduse cu 50%.

Suntem în plină toamnă, iar fiecare zi care trece este o zi pierdută pentru acești oameni, pentru că asta înseamnă facturi și mai greu de suportat!

Conform legislației în vigoare, furnizorii și/sau operatorii de distribuție trebuie să încaseze de la clienții casnici care locuiesc în zona delimitată a Munților Apuseni, sumele reprezentând contravaloarea energiei electrice/gazelor naturale/energiei termice, aplicând tarife reduse cu 50%. Regret că, în urma apelului meu public făcut în luna iulie, lucrurile nu s-au schimbat în sensul respectării legislației în vigoare!

În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările și completările ulterioare, se regăsesc și locuitori ai județului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad și ai unui număr de 15 comune (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus (parțial), Crișcior, Geoagiu (parțial), Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara).

❗️Pe această cale, solicit public, din nou, ministrului energiei să dispună urgent măsurile legale ce se impun astfel încât locuitorii acestei zone să beneficieze de reducerea tarifelor la energia electrică/gaze naturale!45 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page