top of page

Primarul Florin Oancea așteptat să-și ceară public scuze

„Mârlănia trebuie scoasă în evidență (...) Dar ce să mă aștept eu, profesor de fizică de meserie, de la unul care și-a trimis șoferul la examen în locul lui”


Senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță, a luat atitudine împotriva declarațiilor belicoase ale primarului liberal al Devei, Florin Oancea. La sfâșitul săptămânii trecute, acesta din urmă a lansat o serie de acuzații grave la adresa minerilor din Valea Jiului, care protestau din cauza neplății la timp a salariilor și a altor drepturi bănești.


Iată ce a declarat senatorul hunedorean, originar din Lupeni, invitat în platoul emisiunii ”Ora exactă”, difuzată de Antena 3 Deva:


”... nu pot să-l înțeleg pe domnul primar care jignește minerii, că-s nu știu, că-s bețivi, că stau sâmbăta și duminica la chef. Hai să zic că înțelegeam dacă dânsul făcea o dată această greșeală, a făcut-o la o emisiune. Dar în aceeași zi sau a doua zi s-a dus și la o emisiune la radio sau nu știu unde, și a zis la fel, mai rău! Practic, dânsul a persistat în această greșeală. Ceea ce îmi pare mie rău, este că inclusiv organizația PSD de aici de la Deva nu acționează mai puternic împotriva lui. Mârlănia trebuie scoasă în evidență (...) Dar ce să mă aștept eu, profesor de fizică de meserie, de la unul care și-a trimis șoferul la examen în locul lui (...) Aștept niște scuze ale domnului primar Oancea, nu pentru mine, ci pentru cetățenii Văii Jiului” .

Senatorul Resmeriță consideră că edilul Devei a greșit flagrant când i-a acuzat pe nedrept pe mineri. Ba mai mult, Florin Oancea a și insistat asupra acestei chestiuni. Lucru care i-a înfuriat pe minerii ieșiți la proteste, dar și pe locuitorii Văii Jiului. ”Obosit” probabil de la hărțuiala de pe facebook, după ce 4000 de apartamente și aproape toate școlile din Deva au rămas fără căldură și apă caldă, primarul și-a dat drumul la gură și i-a acuzat pe minerii din Vale că nu muncesc suficient, că nu trimit cărbunele necesar la Mintia, pentru ca termocentrala să poată funcționa, i-a făcut bețivi și leneși, și câte și mai câte.


Deși niciunul dintre liderii la vârf ai liberalilor hunedoreni nu a preluat declarațiile lui Florin Oancea, nici până la această oră conducerea județeană a partidului nu a luat o poziție oficială față de cele declarate de acesta.


1.162 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page